Actualizare stire: Vezi AICI- PNL cere anularea alegerilor pentru președintele CJ Neamț și repetarea scrutinului. Sesizare pentru fraudă electorală

Stirea initiala: Senatorul PNL Eugen Tapu Nazare, a declarat ieri intr-o conferinta de presa, ca Ionel Arsene ar fi castigat presedintia CJ Neamt, iar PSD a obtinut voturi in judet, in urma unei fraude electorale la scara larga. ”În județul Neamț am câștigat 33 de primării (n.red. PNL) comparativ cu 25 în 2016, deci 8 în plus. Că ar fi trebuit să câștigăm mult mai multe, însă adversarii noștri politici nu s-au dat în lături de la nimic pentru a-și păstra jilțurile, mă refer aici și la frauda electorală care a fost aplicată la scară largă în județul Neamț, sub coordonarea lui Ionel Arsene. Un personaj ca Arsene trebuia să fie istorie după 27 septembrie, ca să nu mai fie ținut județul Neamț în subdezvoltare și sărăcie

Intrebat daca are exemple concrete, Eugen Tapu a spus ca s-a dat mita electorala, ”s-a umblat cu bani multi”, in toate comunele din judet, de aceea, lucrurile sunt in analiza juristilor PNL, urmand ca in perioada urmatoare sa se decida cum vor actiona liberalii. ”Fraude electorale: Exemple de la comune Borca, terminând cu Valea Ursului și Oniceni, Bârgăuani. Am dat în lucru la juriști și vom vedea ce se poate face. În această campanie s-a umblat cu bani mulți. Am văzut în timpul campaniei un candidat care a spus că noi umblăm cu mizerii. Noi am făcut o campanie curată și asumată! “Mizeriile” nu sunt opera noastră, nu ne-am ocupat cu așa ceva, deoarece am făcut o campanie curată bazată pe proiecte. Restul sunt speculații, povești și autovictimizări”, a completat senatorul liberal.

Chiar de dinainte de alegeri, dar mai ales in ziua votului, au existat serioase indicii ca in foarte multe localitati, candidatii PSD au oferit mita electorala, constand in bauturi alcoolice, alimente sau bani. Chiar si in comunele de langa Piatra Neamt s-a apelat la oferirea de mita electorala, noaptea pe la porti sau in magazinele ori cârciumele detinute de candidati PSD sau de apropiati ai acestora. Un exemplu in acest sens este comuna Gîrcina:

Mită electorală la Gîrcina? Candidatul PSD, la slujbă de sfințire cu vin și produse alimentare

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Iar bate campii acest Tapu Nazare Eugen din pacate senator al Romaniei. A devenit notorie reactia lui la videoconferinta cu prinarul Carabelea si cu tentativa de presedinte de Consiliu Judetean din partea P.NL. filiala Neamt Mugur Cozmanciuc din 29.09.2020 cand i-a dat cu flit primarului ales la ideea de audit extern la Primaria Piatra Neamt. Va imaginati oameni buni in ce BELEA intra bietul Carabelea cu gaurile istorice din primaria municipiului din vremea lui ne JIJI zis don JIJI PINALTI carate in spate de chitic si acum daruite acestei imitatii de primar ales duminica. Pai Tapu sa nu mai protejeze interesele mafiei de dreapta ce a distrus Piatra Neamt iar acum mai arunca o lopata de tarana pe mormant. Tapu sa povesteasca si ce se intampla pe la firma sotiei lui daca nu o sa povestim noi…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.