Bărbatul de 34 de ani, din Tarcău, căutat pentru braconaj, a fost prins și reținut ieri după-amiază. Polițiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au extins cercetările în urma acțiunii din ziua de 23 octombrie 2015 și ieri l-au depistat pe suspect, care a fost reținut pentru 24 de ore.

Noi acuzații îi sunt aduse bărbatului, care deține o firmă în comuna natală. „Suspectul este bănuit, în urma extinderii cercetărilor, și de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive și traficul de produse ori substanțe toxice. Cercetările sunt continuate de specialiștii Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Pe 23 octombrie, polițiștii au descins la locuința patronului și în urma perchiziției au fost găsite o armă de vânătoare deținută ilegal, mai multe cartușe de vânătoarea cu alice și cu glonț, peste 50 kg de carne susceptibilă a proveni din vânatul animalelor sălbatice, elemente de muniție și ustensile de confecționat în mod artizanal cartușe de vânătoare, 3 capcane și 2 lațuri, un dispozitiv de ochire de tip laser cu sistem de prindere pe armă, substanțe toxice (mercur, stricnină), mai multe trofee și blănuri de animale sălbatice.

Urmează ca anchetatorii să decidă asupra măsurilor care se impun în continuare în acest dosar de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor, munițiilor și a materiilor explozive și trafic de produse toxice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.