Dupa experienta extrem de neplacuta din cartierul Darmanesti (intalnire cu cetatenii la care a fost prezent doar el), primarul Andrei Carabelea a plecat astazi la Iasi, capitala Moldovei, la o discutie intitulata Urban Talks, organizata de UrbanizeHub. Daca pretioasele englezisme nu va spun nimic, trebuie sa stiti ca este vorba despre o masa rotunda la care participa 3 primari din Moldova (Piatra Neamt, Iasi si Bacau) unde se vor vorbi discutii despre soluții inteligente și durabile pentru orașele din Moldova. A, masa asta rotunda (conferinta) vine la pachet si cu un concurs intitulat Urban Innovation Hackathon, cum se mai spune pe la noi pe la Moldova. ”Mâine (n.red. astazi- 17 septembrie) voi fi prezent la Conferința Urban Talks ce va avea loc la Palatul Culturii din Iași. Evenimentul este organizat de UrbanizeHub, o comunitate de oameni pasionați, cu expertiză inter-disciplinară, care modelează viitorul orașelor românești într-un mod smart și sustenabil. Vom discuta soluții inteligente și durabile pentru orașele din Moldova.
 
Mulțumesc, Gratian Mihailescu, pentru invitație.
P.S: Această conferință vine și cu un concurs de soluții, Urban Innovation Hackathon
 
Deci, cui nu-i convine cum este administrat in ultimul an orasul Piatra Neamt, nu are decat sa astepte concluziile care vor veni de la Iasi dupa Conferința Urban Talks organizata de UrbanizeHub si rezultatele concursului Urban Innovation Hackathon.
 
Cât costă discutiile astea urbane inutile (cu tot cu deplasare si protocol), poate ne va spune tot Andrei Carabelea. Pe Facebook, evident.
 
Ai noştri tineri la Paris învaţă
La gît cravatei cum se leagă nodul,
Ş-apoi ni vin de fericesc norodul
Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă.
……………………………………..
Ş-aceste mărfuri fade, uşurele,
Ce au uitat pîn’ şi a noastră limbă,
Pretind a fi pe cerul ţării: stele.
(Mihai Eminescu- Ai nostri tineri…)
 
 
Ionut CORFU (sursa foto: facebook- Andrei Carabelea)
 
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.