Dupa doua condamnari in doua dosare, Gheorghe Stefan (Pinalti) a facut pana acum 545 de zile din pedepsa de 3 ani si jumatate (aproximativ 1.300 de zile) pentru executarea careia a fost incarcerat la data de 3 octombrie 2016. Zilele petrecute efectiv in penitenciar sunt in numar de 297, la acestea adaugandu-se 235 de zile petrecute in arest preventiv si 13 zile consideratea ca executate in urma muncii prestate in penitenciar.

Stefan a fost condamnat la 6 ani de inchisoare in dosarul Microsoft, insa pedeapsa a fost redusa la 3,5 ani dupa ce Curtea de Apel Ploiesti a admis o contestatie la executare. El a fost condamnat si in luna aprilie la trei ani de inchisoare in dosarul privind finantarea PDL, insa in luna iulie a.c. Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Ştefan în cele două dosare sunt concurente şi a stabilit că, în urma contopirii pedepselor, fostul primar va executa pedeapsa cea mai grea, adica aceea de trei ani şi şase luni de detenţie.

Dupa ce Pinalti a depus o cerere de eliberare anticipata, Judecatoria Ploiesti a admis pe fond cererea, instanta motivand ca Stefan ”a avut un comportament pozitiv, s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate

Aşa cum reiese din caracterizarea depusă la dosarul cauzei (…), pe întreaga durată a executării pedepsei, condamnatul a avut un comportament pozitiv, în sensul că nu a fost sancţionat disciplinar şi a fost recompensat o dată, a participat la activităţi lucrative (13 zile câştig) şi la activităţi socio-educative (21), astfel că instanţa apreciază că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate, iar liberarea sa anticipată nu prezintă niciun pericol pentru colectivitate„, se arata in motivarea judecatorilor.

Pentru a putea fi propus în vederea liberării condiţionate, Stefan trebuia să fi executat cel puţin o treime din aceasta, respectiv 426 de zile.

Decizia instantei din Ploiesti nu este definitiva.

Asa dupa cum tvmneamt.ro amintea zilele trecute, potrivit unor surse, Pinalti controleaza inca o mare parte din scena si viata politica din judetul Neamt, dar si afaceri de milioane de euro, desfasurate in judet dar si la nivel national prin firme controlate de acesta prin interpusi. Eventuala sa iesire din penitenciar inainte de termen da deja emotii unora care credeau ca el nu va mai vedea lumina zilei si vor putea ramane stapani peste afaceri foarte profitabile.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.