Presa locala a relatat ieri o interventie e pompierilor ISU la Piata Centrala, acestia fiind alertati de pornirea alarmei antiincendiu la constructia proaspat terminata si care nu a fost folosita niciodata, datorita ambitiilor politicienilor de toate culorile, pentru care binele cetatii nu mai reprezinta demult o prioritate si nici macar o notiune de care sa-si mai aminteasca asa, cateodata.

Din fericire, alarma s-a dovedit a fi una falsa, insa s-a descoperit ca ea a fost declansata de infiltratiile de apa din materialele de proasta calitate, asamblate la fel de prost, de ”vestitul” constructor Moldocor, apa ajungand la cabluri electrice si la senzorii antiincendiu, scurtcircuitandu-i.

Exclamatia din titlu este una ironica desigur, pentru noi nefiind nici o surpriza ”marea descoperire” facuta ieri.

Iata ce spuneam in articolul ”CHINURILE FACERII- SE PREFIGUREAZĂ UN NOU SCANDAL CU PIAȚA CENTRALĂ”, publicat de tvmneamt.ro in urma cu trei luni de zile: ”Moldocor a facut o asa economie pentru a se putea incadra in pretul extrem de mic licitat, incat a folosit niste materiale foarte ieftine, care nu prea corespund normelor PSI, iar dotarile (tarabe, panouri de informare, etc.) sunt de proasta calitate, iar o receptie facuta in asemenea conditii, ar putea fi de competenta DNA

Uite ca apar primele confirmari care dovedesc faptul ca la piata s-a lucrat in stilul neaoș românesc, Moldocor facand economie la materiale pentru a se incadra in pretul foarte mic pe care l-a licitat pentru reconstruirea pietei, in detrimentul competitorilor, care la acel moment se intrebau nedumeriti, cum va putea firma nemteana sa respecte toti parametrii si toate standardele impuse, folosind bani mai putini decat ar fi normal.

Inainte de receptia lucrarilor, intr-o conferinta de presa de la PSD, noi am intrebat pe viceprimarul Luminita Vîrlan daca aceste lucruri sunt cunoscute la nivelul primariei si daca la receptie se va tine cont de ele. Ni s-a raspuns destul de evaziv, si dupa cateva zile, am aflat ca receptia s-a facut.

S-a luat in primire o contructie facuta in bataie de joc, pe multi bani publici. Asadar, scandalul despre care noi spuneam atunci ca se prefigureaza, deja a inceput.

Problema este ca e tot pe banii si pe nervii nostri.

P.S. Oameni care se pricep la constructii, si care stiu cum si cu ce s-a lucrat la Piata Centrala, au declarat pentru tvmneamt.ro, ca un eventual incendiu la constructia actuala ar fi devastator, adica din cealalta cladire -cea care a ars- tot a mai ramas ceva in picioare. La materialele care s-au folosit, din asta nu va mai ramane nimic.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.