Politistii rutieri au luat la control soferii care transporta ilegal persoane la ocazie. In timpul actiunii, un barbat din Roman a fost depistat in trafic in timp ce transporta persoane luate la ”Ia-ma nene!”.

Acesta a ramas fara autoturism pentru sase luni de zile.

Comunicat IPJ Neamt:

”În ziua de 02.10.2017, un echipaj de poliție rutieră din cadrul B.D.N.E.Roman, a depistat pe b-dul Roman Mușat din municipiul Roman un bărbat de 73 de ani din Roman, care conducea un autoturism, efectuând transport ilegal de persoane pe traseul Roman-Dulcești.

În momentul depistării în trafic, bărbatul avea în autoturism 3 persoane pe care le preluase din stația de autobuz ,,Favorit” din municipiul Roman și care urmau să achite diverse sume de bani pentru serviciul de transport de care au beneficiat. Întrucât conducătorul auto nu se afla la prima abatere de acest gen, împotriva acestuia a fost luată măsura sancțiunii contravenționale prevăzută la art.7 alin.2 din Legea nr.38 din 2003 și s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului în cauză pe o perioadă de 6 luni.

Serviciul Rutier Neamț a organizat, în perioada 02-03.10.2017, o acțiune pentru depistarea și sancționarea persoanelor ce efectuează ilegal transport contracost de persoane. Pentru descurajarea conducătorilor de autoturismelor de a nu mai efectua transport rutier public de persoane ilegal, au fost desfășurate activități specifice de control a legalității derulării transportului rutier public de persoane cu autovehicule destinate prin construcție să transporte între 4+1 și 8+1 persoane.

Acțiunea a vizat impunerea unui climat de ordine și siguranță publică prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de transport public de persoane și diminuarea nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere. În urma filtrelor organizate în trafic pe raza întregului județ au fost constatate 16 abateri în rândul acestor participanți la trafic și a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a unui autovehiculului pe o perioadă de 6 luni. Totodată, în urma controalelor desfășurate, au fost efectuate 43 de testări alcoolscop.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.