Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare, institutie culturala subordonata CJ Neamt, organizeaza astazi un concert de pricesne, in cadrul proiectului ”Armonii Pascale”. Concertul va avea loc de la ora 17, la Consiliul Judetean Neamt, in sala ”Calistra Hogas”.

Printre cei 3 artisti care vor interpreta pricesnele, se numara si Alexandru Brădățan, un interpret de muzica populara originar din Bucovina, mai exact din Gura Humorului, judetul Suceava. Pana aici nimic deosebit, mai ales ca Brădățan este cunoscut ca un talentat interpret de muzica populara. Numai ca in ultimii ani, pare sa se fi lipit tare de banii nemtenilor, judet care in niciun caz nu duce lipsa de solisti mult mai talentati decât Brădățan, dar care pe langa voce si talent, nu au si prietenii pe care îi are bucovineanul, asa ca sunt nevoiti, mai ales in aceste vremuri de criza, sa se descurce cum pot.

Prestatia lui Brădățan de astazi din Piatra Neamt va fi platita cu 2.500 de lei din bugetul CJ Neamt. Suma a fost confirmata de directoarea Centrului pentru Cultura si Arte. Tariful lui Brădătan pentru astfel de evenimente este sensiibil mai mare, dar se pare ca de data asta s-a multumit cu mai putin. Nimic îi bun?

Numai ca gura lumii slobodă, vorbeste că Brădățan va fi si mai prezent in viata cultural-artistica a nemtenilor (contracost evident), pentru ca este prieten la catarama si poate si mai mult, cu cineva ajuns recent intr-o functie de conducere la CJ Neamt. Este vorba despre Madalina Ciubotaru (Pro Romania), vicepresedintă CJ Neamt din luna februarie 2021. Ciubotaru are in atributii (adica poate controla, poate da ordine, indicatii, sfaturi, etc.) si Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare. Este de notorietare in cercurile apropiate celor doi (Ciubotaru si Brădățan), ca acestia au relatii foarte apropiate de mai multi ani de zile. De aici si pana la a se lansa speculatii si scenarii, nu a fost decat un pas.

Pentru a inlatura orice dubiu ca la mijloc ar fi vorba despre un sprijin pentru Brădățan si de un conflict de interese cel putin moral, redactia tvmneamt.ro i-a cerut un punct de vedere vicepresedintei CJ Neamt, Madalina Ciubotaru. Solicitarea noastra a fost trimisa in urma cu 2 zile: ”Avand in vedere relatia apropiata pe care o aveti cu interpretul de muzica populara Alexandru Brădățan, si faptul ca aveti in atributii si Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare, va rog sa-mi comunicati daca ati intervenit in vreun fel pentru ca artistul sa presteze in cadrul manifestarii ”Armonii Pascale”, organizata de Centrul mentionat? In speranta obtinerii unui raspuns in cel mai scut timp posibil, va multumesc!”. Dupa primirea solicitarii, vicepresedinta Ciubotaru a promis ca va transmite un raspuns scris imediat.

Pana la ora publicarii acestui articol (peste 48 de ore), Madalina Ciubotaru nu a mai revenit, asa ca nu ne ramane decat sa interpretam in cheia… si tacerea-i un raspuns.

foto: Mădălina Ciubotaru și Alexandru Brădățan (sursa- facebook Mădălina Ciubotaru)

La instalarea in functie, in luna februarie, Madalina Ciubotaru declara ca le multumeste celor 16.000 de oameni care au votat Pro Romania la alegerile locale din 2020 si ca va lupta ca o leoaica pentru interesele tuturor nemtenilor: ”Doresc să le mulțumesc celor peste 16000 de nemțeni care la alegerile locale din Septembrie au acordat un vot de încredere partidului PRO România, președintelui Ionel Arsene pentru propunere, colegilor consilieri județeni care mi-au acordat votul de încredere și în special colegilor mei de partid care m-au susținut necondiționat.

Îmi doresc ca împreună să contribuim la modernizarea județului nostru și să reprezentăm cât mai bine interesele nemțenilor!
 
Intre timp, pare sa fi uitat de interesele nemtenilor si sa se fi apropiat mai mult de interesele sucevenilor, dar pe banii nemtenilor.
 
Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.