Nemernicia si ticăloșia PSD-istilor din Neamt (PSD- partidul care promite ca va ferici poporul dacă ajunge iar la guvernare) par sa nu aiba niciun fel de limita. Au ajuns sa inchida Cetatea Neamtului pentru o zi (probabil că din celebrele vorbe ale lui Stefan cel Mare, au inteles ca ei sunt urmasii lui si mostenesc inclusiv cetatea din Targu Neamt), doar ca sa se razbune pe un jurnalist incomod. Este vorba despre Daniel Vinca (Vestea.net), cunoscut pentru pozitia sa neobedienta fata de PSD.

Fiica acestuia, urmeaza sa-si uneasca destinele cu un tanar, vineri, pe 3 septembrie. Pe 23 august, aparea pe o retea de socializare invitatia la nunta, pe care scria ca mirii se vor cununa religios tot vineri, 3 septembrie, la ora 14, la Cetatea Neamtului. Astfel de ceremonii se pot organiza oricand in locul respectiv, contra unei taxe de 500 de lei, fara cereri sau alte formalitati prealabile. Si asta nu o spunem noi, ci informatia apare chiar pe site-ul oficial Muzeul Cetatea Neamtului (foto)

Câteva zile mai tarziu, adica vineri, 27 august, la Complexul Muzeal Neamt, se ia deodata decizia sa fie inchisa Cetatea Neamtului. Când? Exact in ziua de vineri, 3 septembrie, data la care era programata ceremonia religioasa a fiicei lui Daniel Vinca. De ce? Pentru lucrari de intretinere si curatenie, dupa cum scrie tot pe site-ul oficial (foto). Ce coincidenta, nu? Informatia de mai jos a fost facuta publica luni, adica ieri, 30 august. Cu doar 4 zile inainte, cineva si-a dat seama ca trebuie dat cu matura prin cetate si pentru asta este nevoie de o zi intreaga, chiar daca sunt afectate grav si incasarile, fiind zi de weekend. Dar ce mai conteaza, daca e ordin. Tot pe site-ul oficial, apare informatia ca lunea este zi de mentenanta in Cetatea Neamtului. Deci, pe nepusa masa si pur intamplator, cineva a decis ca cetatea sa fie inchisa si vineri, pentru aceleasi lucrari care se fac luni.

In orice obiectiv turistic, astfel de activitati (de mentenanta) se desfasoara lunea, pentru ca statistic, lunea sunt mai putini vizitatori si nu se organizeaza evenimente. La Neamt insa, sunt alte reguli, si daca tartorii PSD din instituiile publice vor sa inchida ditamai cetatea, o inchid cand vor ei. Că de asta au fost votati sa conduca destinele unui judet intreg, ca sa-l privatizeze.

De ce PSD? Pentru ca institutia care administreaza Cetatea Neamtului este Complexul Muzeal Neamt, aceasta fiind subordonata direct CJ Neamt, controlat de PSD, cu majoritate si presedinte PSD  si cu secretar tot PSD. Tot ca o coincidenta, la Complexul Muzeal Neamt a fost creata functia de director de marketing, special pentru sotul Daniele Soroceanu, secretara PSD a judetului.

Conform unor surse din CJ Neamt, decizia inchiderii cetatii in ziua de 3 septembrie, ar fi fost luata vinerea trecuta. Desi pe site apare ca se fac lucrari de curatenie, in documente ar scrie ca se fac niste reparatii la instalatia de sunet. Orice, numai sa sa se inchida cetatea. Initial, pentru a parea ca este pura conincidenta, s-a decis sa se inchida cetatea si sambata, 4 septembrie. S-a revenit insa, dupa ce si-au dat seama ca sambata era programat in cetate un eveniment sustinut de Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare Neamt. Deci, se poate. Centrul pentru Cultura si Arte Carmen Saeculare este tot in subordinea CJ Neamt.

Că totul a fost premeditat, rezulta si din faptul ca cei de la CJ Neamt se ascund. Inca de ieri dupa-amiaza, tvmneamt.ro a cerut un punct de vedere oficial de la CJ Neamt, prin intermediul purtatorului de cuvant al lui Arsene, Adrian Niță. Termenul era pentru aceasta dimineata. Pana la ora redactarii (ora 11) nu am primit nimic de la CJ Neamt. Nimic surprinzator, pentru ca de cand CJ Neamt a intrat sub ocupatie PSD, comunicarea este pe model bolșevic, Lukașenko- Belarus.

In orice caz, ticalosie mai mare decat sa confisti cel mai important obiectiv turistic din Neamt ca sa te razbuni pe copiii unui jurnalist incomod, nu exista, insa in judetul dominat de PSD, pare ca nimic nu este imposibil.

Culmea, Daniel Vinca este cel care a promovat intens in ultimii ani zona Targu Neamt si Cetatea Neamtului, de cele mai multe ori, pro bono. El a avut ieri o reactie dupa ce a aflat ca este tinta unei răzbunari de o mârșăvie fara precedent pentru judetul Neamt: ”Ce faci când vrei să interzici un eveniment privat într-un loc public în care astfel de evenimente pot avea loc, pe baza unei simple taxe?

Păi, treci Cetatea pe persoană fizică și permiți doar ce vrei tu. Chiar dacă în site (document oficial) anunțul spune că acele evenimente sunt permise.
Aaa, și când ți se spune cât ești de neam prost să ajungi la astfel de răzbunări, se dau imediat telefoane de lângă biroul Președintelui (SG) să inventeze niște oameni nevinovați niște reparații fix în ziua aia…
Dar nu este făcută procedură de achiziție pentru reparații. “Ei, inventați ceva, lucrări sau măcar curățenie…”.
Vă dați seama? Și ăia de la Apaserv, când opresc apa, anunță pe net (deși de multe ori e vorba de avarii instant), iar acum blochează CMJ-CJ un obiectiv turistic deși pe siteul CMJ nu e nimic postat în acest sens.
Îmi cer scuze eu salariaților de la Cetate că sunt antrenați într-o astfel de mizerie dictată de șefii lor din instituție și de la CJ.
Și nu-mi spuneți că “vai, bossul nu știe!”, că mă apucă râsul. Un politician care permite astfel de mizerii sub el (nu e prima dată, nu-i așa dle Nicola?) arată câtă educație și management are real în traistă”, scrie jurnalistul Vestea.net pe facebook, adaugand si cateva haștaguri sugestive:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.