Două familii din comuna Români au rămas fără acoperiș la casă în plină iarnă, după un incendiu izbucnit la sfârșitul săptămânii trecute. ”În data de 27.01.2023, în jurul orei 08:50, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă (in care locuiau două familii) în localitatea Goșmani din comuna Români.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Români, Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Buhuși.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta în patru camere și la acoperiș, cu posibilitatea propagării la întreaga casă și la anexele gospodărești.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul. Au ars bunurile materiale din interiorul celor patru camere (obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, documente etc) și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp.

Trei persoane (două femei și un bărbat) au suferit atacuri de panică. Aceștia au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire”, a declarat lt. Irina Popa- ISU Neamț.

Alte două incendii soldate cu pagube importante, au avut loc sâmbătă și duminică, mai transmite ISU Neamț:

”În data de 28.01.2023, la ora 06:03, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o clădire amplasată în incinta a unui operator economic in comuna Vânători Neamț.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț și SVSU Vânători Neamț.

Incendiul se manifesta la acoperișul unei clădiri în care era amplasată centrala termică. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. A ars acoperișul clădirii (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 30 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a unui sistem de încălzire față de materiale combustibile.”

****

”În data de 29.01.2023, în jurul orei 19:15, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Luceafărului în municipiul Roman.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri și SVSU Roman.

Incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la anexele gospodărești.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars aproximativ 10 mp din acoperiș și s-au deteriorat bunurile materiale din interiorul unei camere.

Proprietara locuinței, în vârstă de 71 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD, ulterior fiind transportată la CPU Roman.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.”

I.C. (sursa foto- ISU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.