Senatoarea Emilia Arcan anunta ca paraseste Pro Romania, dupa ce în vară a trecut de la PSD la partidul lui Ponta. Dupa o perioada de absenta din viata publica, Emilia Arcan explica motivul plecarii din Pro Romania, spunand ca a fost folosita pentru a obtine rezultate bune la alegerile locale, merit pe care si-l revendica in totalitate. ”Țin să precizez că nu mai candidez pentru un nou mandat în Parlamentul României nu pentru că nu mi-am dorit și nu am muncit, ci, ca să răspund cu diplomația care mă caracterizează, pentru că nu s-a „potrivit“.
Am crezut în proiectul PRO România, am crezut în liderii acestei formațiuni, m-am implicat cu toate forțele pentru a obține rezultate satisfăcătoare la alegerile locale, și fără lipsă de modestie, procentul luat de formațiune mi se datorează în cea mai mare parte.
Dar, din păcate, după toate sacrificiile mele ,am ajuns la concluzia că am fost folosită, s-a uzat de experiența mea și sunt extrem de dezamăgită pentru că mi s-a întâmplat asta!
Scorul obținut în alegerile locale la nivelul județului este ca urmare a muncii mele, alături de o echipă mică și unită nu sunt deloc de neglijat:
– 1 primar în comuna mea natală, Crăcăoani,
– 65 consilieri locali,
– 3 consilieri județeni.
Este mult, chiar foarte mult, având în vedere că în campanie am muncit cu o mână de oameni de care mă leagă prietenii de mulți ani și nu am făcut echipă cu membri „vechi“ ai PRO România, așa cum era firesc și cum se întâmplă într-o campanie.
Personal, am satisfacția că am reușit să urnesc lucrurile și că un partid mic și fără perspectivă are acum reprezentativitate la nivel local și județean datorită mie.
Eu chiar am crezut în PRO… și chiar dacă nu-mi vor mulțumi pentru ceea ce am făcut, trăiesc cu satisfacția că am demonstrat că știu cum se face politică.
Ce vreau să precizez este că retragerea mea din acest proiect nu înseamnă că voi părăsi viața publică și politică!
Emilia Arcan mai precizeaza ca nu se retrage din politica si lasa sa se inteleaga ca revine in PSD. ”Voi continua să fac politica social democrată, așa cum am făcut-o timp de 20 ani, să lupt pentru dreptate, corectitudine, apărarea drepturilor românilor, pentru respectarea legilor și pentru revenirea noastră, a tuturor, la o normalitate care a dispărut de peste tot. Și în continuare voi lupta pentru recunoașterea femeii în politic, în funcții, voi rămâne apărătoarea drepturilor reprezentantelor sexului frumos.
Dragi nemțeni care ați crezut în mine și care în urmă cu 4 ani mi-ați acordat votul, vă asigur că închei cu fruntea sus mandatul de senator.
Am încercat, atât cât a fost cu putință și cât a depins de mine, să îmi fac treaba cu bună credință, profesionalism și seriozitate.
Am inițiat proiecte de lege, le-am susținut în comisii și plen, și multe dintre ele sunt astăzi legi.
Am reprezentat Biroul Permanent al Senatului, ocupând funcția de chestor și secretar, cu cinste și profesionalism.
Cuvintele nu vor putea exprima niciodată ONOAREA cu care, timp de patru ani, v-am reprezentat în Parlamentul României”, mai spune Emilia Arcan, inainte sa-si incheie mandatul de senator, obtinut in 2016, pe listele PSD.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.