Costache Lupu (foto jos) administratorul Bazei Hipice din Piatra- Neamt a transmis un comunicat de presa legat de cazul Amaliei, fata de 15 ani din Centrul de Plasament Ion Creanga, care a murit inecata in lacul de acumulare de langa baza si care se stia ca inainte de a ajunge un grija statului, periodic, timp de un an a locuit si a muncit in Baza Hipica.

Cand fugea din Centrul de Plasament Amalia se refugia tot in Baza Hipica unde mama fetei declara ca era sub influenta unui anume Vasile in varsta de 49 de ani din Bodesti. Tot mama Amaliei a declarat ca s-a izbit de refuzul celor din baza dar si al lui Costache Lupu atunci cand a incercat sa-si ia fiica de acolo.

Tvmneamt.ro a publicat decalaratiile mamei in articolul DECLARAȚII INCENDIARE ALE MAMEI FETEI ÎNECATE. AMALIA AR FI FOST EXPLOATATĂ ÎN BAZA HIPICA TIMP DE UN AN

La momentul redactarii articolului (joi- 14 septembrie), asa cum este normal si corect din punct de vedre jurnalistic, s-a incercat contactarea lui Costache Lupu pentru a-si sustine punctul de vedere vizavi de afirmatiile mamei Amaliei, insa fara succes.

Astazi, dupa doua zile, Costache Lupu trimite redactiilor reactia sa pe alocuri disproportionata in care recunoaste ca Amalia innopta in Baza Hipica. Legat de acest aspect, probabil ca anchetatorii vor stabili cat este de normal sau nu. Nu putem insa sa nu ne intrebam de ce i-or fi trebuit doua zile lui Costache Lupu pana sa-si expuna punctul de vedere intr-un caz atat de grav in care este implicata Baza Hipica ”Virgil Barbuceanu” si suntem tare curiosi, cati cursanti minori raman peste noapte in Baza.

Totodata, Costache Lupu, aflat la o varsta la care ar trebui sa fie ceva mai intelept, califica drept ”asa-zis jurnalisti” pe cei care au facut publice declaratiile mamei Amaliei, probabil cu gandul la vremurile cand el era un ”mare politician” si ”prietenii” lui politici  dadeau ordine presei sa scrie frumos despre vesnicul candidat la orice. Costache Lupu bate saua sa priceapa presa ca el este un fel de personaj sacru si jurnalistii ar trebui sa fie foarte atenti cand ii pomenesc numele.

In acceptiunea lui Costache Lupu, faptul ca presa relateaza un subiect, inseamna ”dorinta de evidentiere cu orice pret”.

Uite ca pe noi ne-a apucat o asa ”dorinta de evidentiere cu orice pret”, incat de acum vom fi extrem de atenti la tot ce misca in Baza Hipica, inclusiv la modul in care se chletuie banii publici care ajung acolo.

Comunicat de presa Costache Lupu (n.n. greselile de exprimare apartin autorului):

”Este trist că doar o tragedie determină membrii societății să-și pună întrebări. Probabil, dacă fiecare dintre noi am fi mai implicați, astfel de cazuri ar fi mai rare. Desigur, acum se naște și întrebarea dacă este bine să încerci să dai o mână de ajutor, atât timp cât intențiile bune pot fi puse la îndoială.

În ultimele zile au apărut acuzații nefondate față de intenția colectivului din Baza Hipică de a întinde mâna unui copil aflat în dificultate.

În acest sens, dorim să facem câteva precizări: fetița, a cărei destin tragic s-a sfârșit zilele trecute, a venit la început în Baza Hipică împreună cu mama sa, la dorința acestora. Atât personalul din bază cât și iubitorii de cai care frecventează acest loc, au observat situația delicată în care se afla Amalya și fiecare a încercat să o ajute. Așa a ajuns ca Amalya să aibă un adăpost deasupra capului  atunci când aceasta nu își dorea să plece acasă, dar de fiecare dată îi era anunțată familia. Mai mult decât atât, cei care au cunoscut-o în Baza Hipică au făcut demersuri, iar ea a fost luată în evidența de către DGASPC Neamț și internată într-un centru în 2016. După această dată, Amalya a mai revenit în Baza Hipică, chiar împreună cu familia sau însoțită de colegii din centru.

Dorim să menționăm că activitatea din Baza Hipică se bazează pe voluntariat, iar cei care iubesc sportul ecvestru vin aici din plăcere. Echitația presupune, pe lângă lecțiile de călărie, activități  conexe printre care: igiena și pansajul cailor, furajarea zilnică, întreținerea și amenajarea adăpostului, întreținerea harnașamentului și a echipamentului. Aceste activitati contribuie la apropierea cursanților de cai și consolidarea cuplului cal-călăreț.

Este josnica si inacceptabila dorinta unor asa-zis „jurnalisti” de evidentiere cu orice pret, profitand de aceasta tragedie si de credulitatea auditoriului.

Respingem cu tărie orice acuzație adusă Clubului Sportiv și avem încredere că rezultatele anchetei vor face lumină în acest caz tragic.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Acest dinozaur Costache Lupu ma întreb cat mai poate fi susținut ca administrator sau cred ca e pe viața cred ca ar fi timpul sa mai lasa loc la altii mai tineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.