Fosta scoala din Sarata Dobreni, jud. Neamt, a fost distrusa astazi intr-un incendiu. La ora redactarii, interventia pompierilor era in desfasurare.

Incendiul a izbucnit undeva in jurul orei 12 si din primele informatii de la fata locului, este posibil sa fi pornit de la un foc facut in apropierea cladirii, care nu era imprejmuita cu gard. Fumul se putea vedea de la cativa kilometri.

Cladirea a ars in totalitate si numarul fortelor de interventie a fost suplimentat, pentru ca din cauza vantului, focul s-a extins si la alte trei case (foto), una dintre ele fiind la peste 150 de metri de cladirea fostei scoli. Pompierii erau deja acolo, asa ca au intervenit la timp, astfel incat, celelalte cladiri nu au fost grav afectate.

Fosta scoala a fost ridicata in anul 1937 si era construita in totalitate din lemn, care datorita vechimii, caldurii si secetei, a ars foarte puternic. Cladirea era compusa din cinci incaperi si se afla in proprietatea Primariei Dobreni, care o daduse in administrare Scolii Dobreni. Ea nu mai era folosita de foarte mult timp si ajunsese intr-o stare de degradare destul de avansata, pentru ca nu s-a ocupat nimeni de ea, chiar daca arhitectura, prin vechimea ei, o facea destul de valoroasa.

La interventie au participat si pompierii de la SVSU Dobreni.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.