Duminică, 28.08.2016 la ora 15:13, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată în orașul Tîrgu Neamț, strada Libertății.

La locul intervenției s-au deplasat 1 ofițer și 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars cca. 2 ha vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Duminică, 28.08.2016, la ora 15:28, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată, în comuna Țibucani, sat Davideni.

La locul intervenției s-au deplasat 3 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu 1 autocamion de intervenție cu rezervor de apă, forțele de intervenție de la Detașamentul de pompieri Tîrgu Neamț fiind dislocate la alte intervenții. La intervenție au mai participat șapte voluntari din cadrul SVSU Țibucani și SVSU Războieni cu o autospecială de stingere.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul vegetației uscate cu pericol de propagare la culturile agricole din zonă.

Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars cca. 2 ha vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Sâmbătă, 27.08.2016 la ora 18:11, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu de litieră în comuna Gîrcina, sat Almaș. La intervenție au participat 15 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un autocamion de intervenție cu rezervor de apă. La intervenție au mai participat voluntari din cadrul SVSU Gîrcina și personal din cadrul Ocolului Silvic Gîrcina.

Pompierii au lichidat incendiul în data de 28.08.2016, ora 20:00, în urma căruia au ars litiera și resturi lemnoase în urma exploatării forestiere pe o suprafață de cca. 0,6 ha. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise.

Ionut CORFU

sursa: ISU Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.