Comunicat de presa, Primaria Piatra Neamt: Dăm start campaniei „Piatra Curată”

Săptămâna aceasta începem activitățile de igienizare planificate în cadrul campaniei „Piatra Curată”, ediția 2021. Se vor alătura în demersul nostru de igienizare și înfrumusețare a orașului mai multe ONG-uri, cluburi sportive, agenți economici și instituții. Municipalitatea va pune la dispoziția participanților mănuși, saci și material săditor pentru plantări.

Activitățile de ecologizare se vor desfășura în toate cartierele orașului, cu prioritate în zonele în care se aruncă necontrolat deșeuri, o parte din ele fiind identificate în urma sesizărilor primite de la pietreni prin intermediul aplicației Piatra Neamt CityApp. Între acestea se numără zona Gara Veche, platoul de la Colibele Haiducilor, Anexa Văleni, malurile râului Bistrița, cartierul Dărmănești – zona fostului Bazar etc.

De luni, 12 aprilie, de la ora 10:00 va începe și distribuirea către asociațiile de proprietari de arbuști ornamentali, saci și mănuși.  Toate acestea vor putea fi ridicate de la foișorul din Parcul Central. Reprezentanții asociațiilor de proprietari vor fi contactați telefonic pentru programare, pentru a evita aglomerarea și a respecta condițiile impuse de pandemie.

Persoanele fizice care doresc să se alăture campaniei Piatra Curată sunt rugate să ia legătura cu asociațiile de proprietari din care fac parte. Pentru ONG-uri, instituții, agenți economici înscrierile se pot face la numărul de telefon 0233/210872. Totodată, cei care doresc să participe în mod curent la astfel de activități se pot înscrie ca voluntari în Garda Voluntarilor de Piatra, specificând domeniul protecția mediului și ecologizare, accesând linkul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0H0Gz7LgkIdpZTmuzB2fpwpu9eJZOesT3huRnpugguBXFbA/viewform?embedded=true&fbclid=IwAR23xjnJZbfhTP4ij4PsSgSn8AmKCgSkGnEK4JhYCskehdQB14UAHBnZuH8 .

Ediția din acest an a campaniei „Piatra Curată” se va desfășura până pe 30 aprilie, scopul acesteia fiind înfrumusețarea orașului și conștientizarea populației cu privire la aruncarea necontrolată a deșeurilor.

Îți dorești un oraș curat și verde? Te așteptăm alături de noi să facem „Piatra Curată”!

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.