Ieri, PSD Neamț a anunțat într-un comunicat de presă, că doi consilieri județeni PNL, ar fi trecut la PSD, cel puțin ca simpatizanți, pentru că dacă semnează adeziuni, își pot pierde mandatele.

Ceea ce s-a dorit a fi o mișcare de imagine din partea președintelui Harpa, este fapt un mare fâs, pentru că atât Daniel Vasiliu cât și Florin Hopșa, au fost declarați demult indezirabili pentru PNL. Ambii au fost excluși din partid în urmă cu mai bine de un an de zile, tocmai pentru că erau bănuiți de colaborare cu gașca Arsene din CJ Neamț. Cei doi consilieri au contestat măsura excluderii din PNL, la forurile din partid și apoi în instanță. Adică vor înapoi la liberali, pentru a nu-și pierde funcțiile. Acum, sunt scoși la poză de PSD-iști, ca și cum ar fi curați și parfumați, îmbrățișând valorile social democrate cu care a fost pus pe chituci un județ întreg. În același timp, Daniel Harpa pozează într-un pacifist convins, în omul care nu vrea războaie cu adversarii politici, ci vrea colaborare și armonie, să fie pace în lume. 

Odată cu Hopșa și Vasiliu, a făcut poză sub sigla cu trandafiri în calitate de simpatizant PSD, și primarul de la Gîrcina, Mihai Gontaru. El a intrat în politică sub sigla PMP și a câștigat mandatul de primar tot sub sigla PMP în 2020. În urmă cu exact 7 luni, apărea într-o conferință de presă la sediul PNL, alături de George Lazăr, ca simpatizant liberal. Ulterior și-a reafirmat simpatia pentru PMP. Ieri, Daniel Harpa l-a prezentat drept simpatizant PSD. Să vedem ce o mai fi până la alegerile locale de peste un an.

Imediat după preluarea funcției de președinte PSD Neamț, după condamnarea ”camaradului” Arsene, Daniel Harpa declanșa un scandal monstru în partid, care încă mocnește, după ce a decis executarea a 3 oameni cu ștate vechi în PSD, pe motiv de ”reorganizare” și ”noul PSD”, reușind să arunce în aer cele mai mari organizații PSD din județ, de la Roman și Piatra Neamț.

Ieri seară, imediat după anunțul cu simpatizanții vechi (dar noi), pe pagina oficială de facebook a PSD, primarul PSD de la Săvinești, Daniel Horciu, scrie un comentariu într-o notă clar defavorabilă, cu referire evidentă la Hopșa și la Vasiliu, întrebând ”care este câștigul partidului?”. Evident, nu a primit niciun răspuns, ba mai mult, comentariile au dispărut la scurt timp. Au rămas doar comentariile cu ”Felicitări!” ale postacilor de serviciu, ca pe vremea baronului, ceea ce demonstrează cum e treaba cu democrația în ”noul PSD” reorganizat. Având în vedere reacția aminitită, se ridică întrebarea: Reușește Daniel Harpa să declanșeze încă un scandal în ”noul PSD”?

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.