Primaria Piatra Neamt: Întâlnire a Ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, cu reprezentanții HoReCa din Piatra-Neamț

 Astăzi la Primăria municipiului Piatra-Neamț a avut loc o dezbatere publică cu reprezentanții industriei HoReCa din Piatra-Neamț, la care au participat Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, George Lazăr, secretar de stat la Ministerul Energiei, Eugen Țapu-Nazare, președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism din Senat, membri ai OMD Piatra-Neamț și reprezentanți ai Primăriei.

Temele discuției au vizat operaționalizarea Organizației de Management al Destinației Piatra-Neamț și regulamentul privind instituirea și utilizarea taxei speciale pentru promovarea turistică a municipiului Piatra-Neamț. Părțile direct implicate au venit cu propuneri pentru îmbunătățirea formei actuale a regulamentului, care se află în dezbatere publică, iar săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire pentru definitivarea proiectului, prin implementarea sugestiilor transmise astăzi. De asemenea, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a prezentat cadrul legislativ privind funcționarea OMD-urilor și posibilitățile de finanțare pentru acestea.

Primarul Andrei Carabelea: „Dezbaterea de astăzi cu reprezentanții HoReCa din Piatra-Neamț îmi arată clar că suntem pe drumul cel bun. Scopul principal al întâlnirii a fost obținerea de feed-back real de la reprezentanții industriei HoReCa din oraș în legătură cu Organizația de Management al Destinației și regulamentul privind taxa pentru promovare turistică a municipiului Piatra-Neamț. Viitorul orașului nostru este unul turistic, iar dezvoltarea unei strategii pentru promovare este un obiectiv foarte important, care are nevoie de implicarea noastră, a administrației locale, dar și a celor din industria hotelieră și a restaurantelor. Piatra-Neamț poate să devină o stațiune turistică de nivel național și chiar internațional doar printr-o colaborare eficientă și deschisă și planuri bine puse la punct. Întâlnirea a fost una de bun-augur, mă bucur că am ajuns la un consens în ceea ce privește taxa pentru promovare turistică și nevoia unei strategii de promovare a orașului, iar săptămâna viitoare ne vom întâlni din nou pentru definitivarea acestui regulament.”

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu: „Am avut mai multe întâlniri în țară cu reprezentanții domeniului HoReCa, ocazii foarte bune de a lua pulsul direct de la cei din industrie și de a afla propunerile lor, dar și problemele cu care se confruntă. Organizațiile de Management al Destinației pot genera rezultate foarte bune în ceea ce privește promovarea destinațiilor turistice și dezvoltarea potențialului turistic, iar în prezent  lucrăm la înființarea OMD-urilor regionale, care se vor suprapune peste fostele regiuni istorice. Turismul este un domeniu strategic al economiei, iar OMD-urile sunt un pas important pentru crearea unei oferte turistice de calitate a țării noastre.”

sursa: comunicat de presă Primăria Piatra Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.