Nu mai putin de 9 infractori au ajuns ieri (23 august) dupa gratii, in urma actiunilor politistilor nemteni. Toti cei 9 sunt acuzati de talharii sau furturi, unii cu fapte comise mai de mult, altii cu fapte comise chiar zilele trecute, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt:

Un tânăr de 18 ani a fost introdus în Centru de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Neamț.

La data de 23 august a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au depistat şi reţinut un tânăr de 18 ani, din localitatea Ştefan cel Mare bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Din cercetările efectuate, a rezultat că în ziua de 19 august a.c., polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 34 ani, din Piatra Neamț despre faptul că persoane necunoscute au pătruns, fără drept, în incinta locuinței sale de unde au sustras 500 euro și 1000 de lei, fiind creat un prejudiciu de 3200 de lei.

Ieri, în urma probării activității infracționale, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Centru de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Neamț.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii au reținut un tânăr de 29 de ani bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat

La data de 23 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu-Neamț, în urma cercetărilor efectuate, au reușit identificarea unui tânăr, de 29 de ani, din Pipirig bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, în dimineața de 19 august a.c., polițiștii au fost sesizați de către un bărbat, de 39 de ani, din Botoșani cu privire la faptul că în timp ce se afla pe malul râului Secu, din localitatea Vânători-Neamţ persoane necunoscute i-au tăiat cortul, de unde au sustras mai multe bunuri. De asemenea, din autoturismul acestuia, aflat în proximitatea cortului a fost sustras un portofel, în care se aflau 600 de lei și documentele personale, prejudiciul creat fiind de 2800 de lei.

În urma probării activității infracționale, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat și a fost introdus în arestul I.P.J Neamț. Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a tânărului.

La data de 23 august a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamț cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești  au depistat 6 tineri cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, care posedau mandat de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Un tânăr de 18 ani, din Rediu și altul de 20 de ani, din Cîndești au fost condamnați de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 4 luni de închisoare, iar un alt tânăr de 19 ani, din Cîndești, la 4 ani de închisoare. De asemenea, față de  doi tineri de 17 și 18 ani, din Cîndești și Rediu, Judecătoria Piatra-Neamț a emis măsura internării într-un centru educativ pentru o perioadă de 1 an și 6 luni, iar față de un alt tânăr de 17 ani, din Cîndești pe o perioadă de 1 an.

În fapt, în seara de 12.11.2017 tinerii au exercitat acte de violență asupra unui bărbat din Cîndești, pe care l-au deposedat de telefonul mobil și de un portofel în care se aflau 80 de lei și documentele personale.

Polițiștii i-au condus și încarcerat pe tinerii de 18,19 și 20 de ani, la Penitenciarul Bacău. Ceilalți tineri au fost introduși în Centru de Reeducare Târgu Ocna, din Bacău.

La data de 23 august a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Neamț au depistat pe bulevardul Decebal, din Piatra Neamț un bărbat de 31 de ani, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare.

Acesta era căutat de autoritățile judiciare din Germania pentru comiterea a 5 infracțiuni de furt deosebit de grav, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal german.

Astfel, în perioada septembrie – octombrie 2013, bărbatul a comis mai multe furturi pe teritoriul statului german, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 5.000 euro.
Acesta a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bacău.

(sursa: IPJ Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.