Ancheta privind modul de atribuire a lucrarilor in valoare de 81 de milioane de euro de pe DN 15 (Bicaz- Poiana Largului), a ajuns la Poiana Teiului, informeaza jurnalistii dezvaluirea.ro. Pe adresa primariei a ajuns un document cu mai multe intrebari pentru primarita Ana Ancuta. Lucrarile au fost atribuite direct firmei lui Ginel Vlasie, Aqua Parc Roznov, fiind invocata starea de calamitate. Pentru ca o portiune din drum se afla pe teritoriul comunei Poiana Teiului, a fost nevoie si de un aviz sau solicitare de la Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Poiana Teiului, condus de primarita Ana Ancuta, iar anchetatorii banuiesc ca un astfel de demers ar fi fost facut in mod nejustificat, intrucat in realitate nu era stare de calamitate, aceasta fiind invocata doar ca pretext pentru a putea fi atribuite lucrarile fara licitatie.

Potrivit publicatiei amintite, ancheta ar fi desfasurata de DNA, insa procurorii au ales sa colaboreze nu cu politistii de la IPJ Neamt, ci cu politistii de la IPJ Iasi, aspect care poate clarifica multe semne de intrebare ridicate pana acum in presa locala din Neamt, privind modul cum se desfasoara anchetele de la IPJ Neamt cand vine vorba de primari sau de alte persoane influente.

Asadar, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Inspectoratul de Politie Iasi solicita de la Primaria Poiana Teiului, detalii legate de aspectele de mai sus, starea DN 15, ce fonduri s-au alocat, daca primarul a facut parte din comisia de situatii de urgenta care a constatat calamitatea etc. ”In interesul solutionarii dosarului penal nr.1306/P/2020 va rugam sa ne comunicati daca in perioada 1.01.2017-1.09.2018 v-ati confruntat cu probleme in ceea ce priveste starea carosabilului pe DN15  precum si in ceea ce priveste posibile alunecari. In caz afirmativ precizati urmatoarele: in ce au constat aceste probleme, daca ati informat institutiile pentru remedierea problemelor. In caz afirmativ inaintati documentele prin care ati facut aceste informari. De asemenea precizati daca ati alocat fonduri pentru remedierea problemele, in caz afirmativ inaintati documentele intocmite in acest sens. De asemenea va rugam sa ne precizati daca ati facut parte dintr-o comisie care a avut ca obiectiv constatarea unei stari de calamitate pe DN 15. De asemenea precizati daca, din luna martie 2019 de cand s-a constatat starea de urgenta generata de alunecari pe DN 15 Poiana Teiului-Bicaz aveti cunostinta de interventii asupra DN15 care au imbunatatit starea drumului si au inlaturat posibilitatea producerii unor alunecari de teren”, se arata in documentul politistilor ieseni (foto jos- sursa: dezvaluirea.ro).

Dar rolul decisiv pe traseul declararii starii de calamitate in zona respectiva, l-a avut Comitetul Judetean pentru Situatii de urgenta, condus de prefectul judetului Neamt. La vremea aceea, prefectul judetului Neamt era Daniela Soroceanu, iar daca se va dovedi ca starea de calamitate a fost declarata doar pentru favorizarea firmei Aqua Parc, aceasta va fi unul dintre suspectii principali in toata afacerea. De altfel, pana la aceasta ora, au fost audiati la DNA mai multi membri ai CJSU Neamt, care au votat pentru declararea starii de calamitate pe DN 15.

Potrivit dezvaluirea.ro, vizat in acest dosar este Ionel Arsene, prin prisma legaturilor sale cu Ginel Vlasie, patronul firmei care procurorii cred ca a fost favorizata in afara conditiilor legii, pentru obtinerea lucrarii de pe DN 15. ”Prezentam in exclusivitate un document care arata ca tunul de 81 milioane de euro dat in timpul guvernarii PSD de firmele de casa ale lui Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt nu ramane neanchetat. Documentul arata ca si procurorii si politistii ieseni fac parte dintr-o ancheta in conditiile in care pana acum se stia ca dosarul este instrumentat de DNA Central si DNA Bacau ca urmare a unei sesizari formulate de actuala conducere a Ministerului Transporturilor. Neregulile semnalate…citeste continuarea AICI

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.