Ministrul Turismului a venit vineri (22 septembrie) la Neamt ca sa ne arate cat e de arogant (Vezi video mai jos!). Mircea Titus Dobre a avut cateva iesiri lipsite de discernamant si de orice urma de politete fata de vicepresedintele CJ Neamt, Ion Asaftei si pana la urma fata de toti locuitori judetului Neamt, in momentul in care Asaftei a incercat sa-i expuna situatia statiunii Durau.

Vizita ministrului a avut ca scop dezbaterea Legii Turismului. Ion Asaftei a profitat de prezenta lui si inaintea dezbaterii a expus problemele cu care se confrunta CJ Neamt in privinta reabilitarii statiuniii Durau si a infrastructurii din zona, inclusiv a axialului Izvorul Muntelui- Durau, pentru ca nu-i asa, turism fara infrastructura nu prea exista.

Dobre l-a intrerupt de mai multe ori si la un moment dat a parut chiar ca-l cearta pe Asaftei, reprosand ca problemele respective ar fi trebuit ridicate de catre primarul de la Ceahlau care nu era prezent in sala. Dezbaterea a fost organizata de Prefectura si nu de CJ Neamt, iar Asaftei a avut calitate de invitat deci nu era vina lui ca nu au fost invitati tot primarii. Dar chiar si asa, este mai mult decat normal ca un vicepresedinte al Consiliului Judetean sa ridice problemele cu care se confrunta judetul.

Asaftei a incercat sa-i explice pe buna dreptate ministrului ca o mare parte din statiunea Durau plus terenuri si paduri din zona au fost trecute in anii `90 de catre Guvernul Roman in proprietatea manastirii Durau, ceea ce impiedica dezvoltarea oricarui proiect turistic de anvergura, de aceea este nevoie de o expropriere in interes public. Adica ceea ce a luat manastirea, sa ajunga inapoi la stat si sa se continue proiectul inceput cu multi ani in urma.

In anii`80, statul comunist dezvoltase un proiect care ar fi facut din Durau o a doua Valea Prahovei. Era prevazuta construirea a 4 partii, 4 telescaune si o telecabina. Nu s-a finalizat decat o partie care acum este in paragina, iar dupa Revolutie, proiectul nu a mai putut fi continuat si a fost complet abandonat odata cu trecerea terenurilor in proprietatea manastirii. Este vorba exact despre terenurile pe care ar fi urmat sa fie facute partiile, telescaunele si telecabina.

In ultimii trei ani, Asaftei a facut numeroase demersuri pentru a readuce la viata turismul in zona respectiva si cunoaste cu exactitate ce nevoi sunt acolo. Un prim pas a fost facut prin obtinerea de fonduri pentru axial, prin PNDL. Ministrul Dobre nu l-a lasat sa-si duca ideile pana la capat, a devenit irascibil si a avut replici obraznice. Culmea, tot el atragea atentia ca ”trebuie sa ne maturizam” in timp ce izbea nervos in butonul microfonului la care vorbea.

Greu de banuit ce o fi fost in mintea lui si in ce judet de la marginea tarii o fi crezut ca ajuns, insa cert este ca n-are nici in clin nici in maneca, nici cu turismul nici cu bunul simt.

Urmariti mai jos filmarea cu intreaga discutie:

Ionut CORFU (sursa video: TurnTV)

 

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Aroganta, dezinteres, nepricepre sau prostie?! Cum poti motiva ca lipsa din sala a unui primar, este motiv sa nu discuti ce a fost adus in dezbatre de vicepresedintele Consiliului judetean?! Iar ” pe lege” nu am vazut sa dai curs discutiei( punct)!

  2. Nu va suparati, dar nu este singurul ministru care nu este interesat de jud Neamt..sa nu mai spun despre statiunea Durau…..suntem gunoiera Romaniei….raport munca …salarii …supravietuire…daramite sa mai faci si turism in zona…rusineeeeee….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.