Clientii teraselor din centrul orasului Piatra Neamt (Piata Stefan cel Mare) sunt terorizati de mai multa vreme de mai multe găști de cersetori minori, uneori agresivi. Politia Locala a intrat pe fir, însa mai mult decat o amenda de 70 de lei pentru unul dintre cei 7 minori prinsi in timp ce-si faceau numărul, nu s-a putut face. Minorii sunt din doua comune din Neamt si evident, dupa ce au fost plimbati la sediul Politiei Locale, vor reveni la ”locul de muncă”, spre disperarea proprietarilor de terase si a clientilor acestora. ”Mai multi copii proveniți din comunele Girov și Războieni au fost depistați în centrul municipiului Piatra Neamț în timp ce apelau la mila publicului, deranjând astfel trecătorii și clienții teraselor din zonă. Respectivii nu se aflau la prima abatere de acest gen, la sfârșitul săptămânii trecute, fiind depistați și în alte zone din oraș, în aceeași ipostază.

În data de 10.09.2020, în jurul orei 11.00, polițiștii Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț s-au autosesizat cu privire la faptul că, două grupuri de copii agasează trecătorii și clienții teraselor din zona Pieței Ștefan cel Mare.

Șapte minori, cu vârte cupinse între 8 și 17 ani, au fost conduși la sediul Poliției Locale, unde au fost identificați și îndrumați spre localitățile de reședință, unul dintre aceștia fiind și sancționat contravențional pentru cerșetorie (Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct. 3 – constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte), cu suma de 70 lei.

Pe această cale, reamintim cetățenilor municipiului Piatra Neamț că încurajarea fenomenului de cerșetorie determină creșterea numărului de persoane care apelează în mod frecvent la mila publicului și duce la multiplicarea fenomenului în sine”, se arata intr-un comunicat al Politiei Locale.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Nu le mai ies „protectorilor” sumele care le ieseau din cersetoria practicata in strainatate si cu care erau obisnuiti pana acum, asa ca au „impus” un minim pe ziprobabil, de aceea cersetorii sunt disperati si agresivi. Mai nou au inceput si cei din curtea spitalului care cersesc pe langa biserica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.