16 șoferi au ramas pietoni in doar 7 ore, dupa o actiune a Politiei Rutiere Neamt. Au fost aplicate in total 120 de amenzi. ”La data de 23 iulie a.c., în intervalul orar 14.00 – 21.00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au desfășurat o acțiune în vederea prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Scopul acțiunii a fost reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora generate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, precum și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 120 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 103 pentru depășirea vitezei legale.

16 șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive”, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt.

In ultimele ore, 3 barbati s-au ales cu dosare penale, pentru infractiuni rutiere: ”La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 57 de ani, din Hangu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Progresului, în Piatra Neamț.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 25 iulie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 32 de ani, din Alexandru cel Bun, în timp ce conducea un autoturism pe 1 Decembrie 1918, în Piatra Neamț.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

***

Astăzi, 25 iulie, în jurul orei 07.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 48 de ani, din Pângărați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Petru Movilă, în Piatra Neamț.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, mai transmite IPJ Neamt.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.