Daca cele mai multe restrictiile impuse de autoritatile centrale (Guvern) sunt justificate in buna masura, inchiderea scolilor, este de departe o aberatie, pentru ca in nicio scoala, cel putin din judetul Neamt, nu a fost semnalat niciun focar de coronavirus, spre deosebire de spitale sau institutii publice, cum ar fi primariile de comune, unde s-au inregistrat focare cu zeci de infectari, insa nimeni nu a inchis sau nu a oprit activitatea in astfel de locuri. Exact la fel stau lucrurile si in ceea ce priveste pietele, inchise si ele, desi in nicio piata nu a fost vreodata vreun focar de coronavirus in randurile comerciantilor.

Prin inchiderea scolilor, procesul educational este afectat pe termen lung, indiferent cat de mult sau cat de putin vor ramane acestea inchise.

Dar sa vedem exact, pentru ce s-au inchis scolile in judetul Neamt, vorbind pe cifre oficiale. Intrebata de reporterul tvmneamt.ro, Dana Păiuș, inspector școlar adjunct, deci al doilea om in ierarhia Inspectoratului Școlar Neamt, a declarat intr-o conferinta de presa pe 9 noiembrie, ca la momentul inchiderii scolilor, in judetul Neamt erau infectati 44 de elevi si 54 de cadre didactice. In judetul Neamt sunt in total 68.621 de elevi si 331 de unitati scolare.

In procente, inseamna ca 0,06% dintre elevi sunt sau erau infectati la data de 9 noiembrie. Pentru asta s-au inchis scolile in tot judetul Neamt, pentru asta au fost trimisi zeci de mii de elevi sa invete online, desi cei mai multi dintre ei nu au primit nici acum tablete, nu au internet, iar unii nu au nici curent electric.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.