24 de persoane au fost amendate in cartierul Valeni din Piatra Neamt, dupa ce au participat la o petrecere de zile mari de Paște, informeaza IPJ Neamt. ”La data de 19 aprilie a.c., pe o rețea de socializare a apărut o înregistrare video în care mai multe persoane nu respectau prevederile legale instituite în aceasta perioadă, prin faptul că se aflau constituite în grupuri în zona limitrofă locuințelor sociale din anexa Văleni și ascultau muzică la o intensitate ridicată, tulburând astfel liniștea publică.

În urma vizionării imaginilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu, neexistând o sesizare prealabilă în acest sens și s-au deplasat la fața locului alături de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru a verifica veridicitatea acestor aspecte.

Întrucât nu a fost identificat niciun cetățean în locația identificată, verificările polițiștilor au continuat și în cursul zilei de 20 aprilie a.c., fiind stabilită identitatea persoanele participante.
Astfel, pentru faptele constatate, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor dispuse de ordonanțele militare, în cuantum total de 320.000 de lei și 23 de sancțiuni contravenționale pentru tulburarea ordinii și liniștii publice conform Legii 61/1991 R, în valoare totală de 20.000 de lei”, se anunta intr-un comunicat IPJ Neamt.

În perioada 17 – 20 aprilie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat optim de ordine publică și siguranță rutieră, precum și pentru verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanțele militare.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, în urma apariției unor înregistrări video în mediul on-line în care mai multe grupuri de cetățeni încălcau prevederile ordonanțelor militare și normele de conviețuire socială pe raza municipiilor Piatra Neamț și Roman, precum și în localitatea Moldoveni, polițiștii au dispus măsuri ferme de sancționare a persoanelor implicate, fiind manifestată toleranță 0 față de abaterile legislative”, se mai precizeaza in comunicatul Politiei Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.