Un apartament de pe Aleea Garofitei din Piatra- Neamt, a fost incendiat astazi la amiaza. In apartament locuieste un tanar de 24 de ani, care potrivit vecinilor, ar suferi de unele afectiuni psihice, cauzate de consumul de droguri. O femeie povesteste ca tanarul ar fi sunat la usa ei, extrem de agitat si i-ar fi spus ca a dat foc la apartament. Dupa cum se comporta, femeia banuieste ca acesta era sub influenta unor substante interzise. I-a spus sa se duca repede sa incerce sa stinga focul, apoi a sunat la 112.

La sosirea pompierilor, tanarul era cazut in apartament dupa ce si intoxicase cu fum, salvatorii acordandu-i primul ajutor. ”Incendiul se maninifesta în interiorul apartamentului. Ardeau articole vestimentare și elemente de mobilier. Incendiul a fost lichidat. Proprietarul locuinței a fost salvat de către pompieri. Acesta era intoxicat cu monoxid de carbon, inconștient. Un pompier a renunțat la masca sa pentru respirat, conectând-o la victimă.
Au mai fost evacuate 3 persoane care locuiau la etajul III și una de la etajul IV. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată”, a declarat slt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt. Pompierii au intervenit cu 2 autospeciale de stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime, iar de la SAJ Neamt s-a intervenit cu doua ambulante.

Potrivit locatarilor blocului, tanarul a amenintat de mai multe ori ca da foc apartamentului, iar in ultimul timp incepuse sa vanda bunuri din casa pentru a obtine bani pentru droguri. El era suparat ca locuinta face obiectul dezbaterii unei mosteniri si ar fi trebuit impartita cu niste rude.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.