Piatra Neamț – noi pași concreți către un transport public modern

Comunicat, Primaria Piatra Neamt: Piatra Neamț face un pas înainte către un transport public modern prin adoptarea unei soluții inteligente ce ne va ajuta să planificăm mai bine călătoriile în oraș. Pregătim terenul pentru noile autobuze electrice și testăm avantajele unei aplicații de planificare a traseelor.

Astfel, municipiul Piatra Neamț este prezent în aplicația Moovit –  ce ghidează utilizatorul dintr-un punct în altul în cel mai facil şi eficient mod. Toate traseele și stațiile de așteptare sunt mapate, programul de transport încărcat, iar începând de vineri se va putea vedea în timp real unde se află microbuzul sau autobuzul dorit. Un alt avantaj important este că se pot obţine cu uşurinţă informații despre poziția autobuzelor și microbuzelor, hărţile tuturor traseelor din oraș, precum şi orele de sosire pentru a vă putea planifica cu încredere călătoria.

Primarul Andrei Carabelea: „Vă invit să descărcați aplicația din Google Play sau App Store, să vă familiarizați cu ea, cu toate opțiunile pe care le oferă și să o testați. Am încredere că în timp, cu această aplicație și cu noile autobuze, ne va fi ușor să renunțăm la mașină. Mulțumesc conducerii societății Troleibuzul pentru colaborarea pe care am avut-o în acest proiect, precum și celor care s-au implicat voluntar pentru o aplicație de transport public funcțională și la Piatra Neamț.”

 

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.