Politia Neamt a emis astazi un comunicat despre o actiune desfasurata ieri (30 mai) la Roznov, cu scopul ”cresterii vizibilitatii elementului politienesc”. Formularea aduce aminte de ”Milita lui Ceaușescu”, atunci cand coloneii erau aliniati in biroul Secretarului General al CC al PCR, unde dadeau rapoarte pompoase despre faptele de vitejie ale ”elementelor politienesti”.

Actiunea si comunicatul aferent vin dupa mega scandalul in care este implicata Politia Roznov, in urma caruia au iesit la iveala complicitatile de tip mafiot dintre sefii Politiei Neamt si ofiterii din subordine, atunci cand trebuie musamalizate cazuri de coruptie si/sau de incompetenta din interiorul sistemului. Scandalul de la Roznov a culminat la mijlocul ecestei saptamani cu arestarea unui tanar nevinovat, in scop de razbunare a sistemului mafiot si de a da o lectie celor care au curaj sa spuna adevarul.

In loc sa vedem demiteri si alte masuri drastice impotriva poitistilor care se fac vinovati in acest caz, Politia Neamt a organizat un fel de defilare a acelorasi politisti in bazarul din Roznov, intr-o incercare disperata de a mai salva ceva din imaginea Politiei Roznov, facuta țăndări in urma scandalului amintit (Vezi AICIIncredibil! A fost reținut tânărul care a dezvăluit agresiunea sexuală de la Roznov)

Iata comunicatul IPJ Neamt, despre ”cresterea vizibilitatii elementului politienesc”:

La data de 30 mai a.c., în intervalul orar 06.00-12.00, peste 30 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigarea criminalității economice şi criminalistică împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au acționat în bazarul din Roznov, pentru prevenirea și combaterea furturilor de animale și creșterea vizibilității elementului polițienesc.

În acest context, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 2 în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 14 sancțiuni la alte acte normative.

De asemenea, în urma controalelor efectuate cu specialiștii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț și ai Oficiului pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie au fost constatate 4 abateri de la normele legale prevăzute de HG 984/2015 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Alte 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la normele OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de aproximativ 19.000 de lei.

În cadrul activităților desfășurate au fost retrase 2 certificate și un set de plăcuțe de înmatriculare.

În activități au fost angrenați și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

https://www.facebook.com/vestea.net/videos/2614984025488290/

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Praf in ochii lumii.Sa arate lumii ce fapte de ,, vitejie” au făcut.Sa ascundă mișmașurile celelalte.Ca lumea sa uite că fac ,, matrapazlâcuri”.Sa își ,,spele” imaginea.In locul șefului lor îmi dădeam demisia de onoare pentru conducere defectuoasă (management defectuos).Si era mai apreciat.Asa va rămâne același șef incompetent pus sa comande Poliția Roznov.De aia merge Romania în direcția în care merge.Pentru că avem astfel de ,,șefi” făcuți la apelul bocancilor.In toate structurile.Ma mir că prefectul nu ia nici o măsură.Totul e ,,silentio stampa”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.