Politia Neamt s-a autosesizat dupa articolul tvmneamt.ro, Mită electorală la Gîrcina? Candidatul PSD, la slujbă de sfințire cu vin și produse alimentare, fiind demarata o ancheta privind ”pomana electorala” care a avut loc duminica, 13 septembrie, pe un deal din localitate. ”La data de 15 septembrie a.c., în urma vizionării articolului apărut pe siteul tvmneamt.ro, I.P.J. Neamț s-a sesizat din oficiu, lucrarea fiind înregistrată la nivelul Secției de Poliție Rurală Gîrcina. Polițiștii efectuează verificări de specialitate, urmând ca la finalizarea acestora să fie stabilită natura aspectelor semnalate”, a transmis Dimitrie Mocanu, purtator de cuvant IPJ Neamt.

Reamintim ca duminica, 13 august, candidatul PSD la primaria comunei Gîrcina, Marius Amariei, a participat la o slujba de Sfantul Maslu si de sfintire a unei cruci amplasate pe un deal din apropierea centrului comunei, la care au participat cei 3 preoti din comuna, alaturi de aproximativ 50 de localnici (foto). Dupa slujba s-ar fi impartit pachete cu alimente si bauturi alcoolice (vin) despre care martorii spun ca ar fi fost aduse de candidatul PSD, sub pretextul ca ”asa se se obisnuieste, sa se dea de pomana de sufletul mortilor”.

Astfel de practici sunt des intalnite in mediul rural in campaniile electorale, candidatii disimuland mita electorala in pomeni constand in alimente sau alcool, ceea ce contravine flagrant legii, incadrandu-se la infractiunea de mita electorala.

Unul dintre cei 3 preoti care au participat la slujba de duminica, preotul din satul Gîrcina (foto- in mijloc), ar fi fost auzit in urma cu ceva timp, cand facea propaganda electorala pentru candidatul PSD, in biserica din comuna, in timpul slujbei.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.