În semn de recunoștință față de eroii care și-au dăruit viața pentru ocrotirea țării și a valorilor strămoșești, polițiștii și copiii au depus flori la monumentul eroilor din localitatea Gârcina și au realizat alături de copii activități care au marcat acest moment în localitatea Dobreni.

Astăzi 10 iunie a.c., în ziua sărbătorii Înălțării Domnului, este celebrată Ziua Eroilor, a celor care și-au pierdut viața luptând pentru credință, libertate, dreptate și apărarea tării.

Pentru că mai mult decât oricine copiii au nevoie de modele, polițiștii Compartimentului de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și cei ai Secției de Poliție Gârcina, au organizat o activitate dedicată celebrării memoriei eroilor, la Școala Gimnazială ,,Episcop Melchisedec Ștefănescu” din comuna Gârcina.

Împreună cu copiii, polițiștii au realizat gulguțe din hârtie pe care au scris mesaje care au luminat acest moment dedicat eroilor. Totodată copii au descris calitățile cu care în viziunea lor trebuie să fie înzestrat un erou.

Acestea au fost depuse de copiii la monumentul eroilor din localitatea Gârcina alături de un mesaj transmis tuturor celor care și-au dăruit viața pentru apărarea țării și a valorilor strămoșești :

,, Vă purtăm în inima! Eroii nu mor niciodată! Sunteți eroii noștri !,,

Totodată, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au realizat alături de copiii din localitatea Dobreni o întâlnire dedicată celebrării acestei zile.

La începutul activității copiii din cadrul Școlii Gimnaziale Profesor Mihai Emilian Mancaș au prezentat polițiștilor un moment artistic marcând acest moment festiv.

Polițiștii le-au vorbit copiilor despre importanța acestei zile, în care se comemorează eroii și despre patriotismul pe care aceștia îl pot manifesta sub forma respectării legilor.

sursa text si foto: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Astăzi 10 iunie este corect. Probabil o greșeală de neatenție. Încercați să schimbați dacă se mai poate.

    ADMIN: Multumim! S-a corectat

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.