Prefectul George Lazar a auntat oficial astazi ca intra in lupta cu greii PNL, pentru functia de presedinte al PNL Neamt. ”Pentru ca echipele puternice se construiesc de la baza, am hotarat sa candidez la functia de Presedinte a PNL Neamt, cu o larga sustinere si o fac pentru echipa, pentru oameni ,pentru dezvoltare si atragerea de proiecte in comunitatile locale”, transmite Lazăr pe facebook.
Surse din partid spun că aproape sigur actualul prefect va fi presedintele PNL Neamt, cartile fiind deja facute la Bucuresti. Informatia este intarita de faptul ca Lazar a aparut zilele trecute intr-o poza alaturi de premierul Cîțu la Bucuresti, inainte de o sedinta de Consiliu National, fără ca actualii lideri PNL din Neamt sa fie informati sau sa îl delege pe Lazăr sa reprezinte organizatia. Se vorbeste că Lazar a fost chemat la Bucuresti chiar de premierul Cîțu, tocmai pentru a se da un semnal în Neamt că este favorit pentru preluarea functiei de presedinte al liberalilor nemteni, impunerea acestuia in fata greilor din partid (Leoreanu sau Tapu), facand parte dintr-un plan de reformare a PNL in toata tara, prin promovarea unor oameni tineri in functii de conducere si scoaterea treptat pe tușă, a ”dinozaurilor”.
Alegerile in organizatiile locale PNL vor avea loc la jumatatea lunii iulie, iar cele pentru presedinte la nivel national, undeva in luna septembrie. In PNL sunt formate doua tabere, Cîțu și Orban, iar tabara lui Cîțu pare ca deja i-a luat fata lui Orban. Fiind în avantaj, premierul își permite sa faca jocurile in teritoriu si sa-si impuna oamenii, asa cum se intampla si in Neamt.
De altfel, in mesajul lui de astazi, George Lazăr nu uita sa puncteze ca se plaseaza in mod clar de partea premierului pentru preluarea presedintiei PNL, in caz ca mai avea cineva dubii. ”Sunt parte a echipei Premierului Florin Cîțu si mi-am declarat sustinerea pentru candidatura domniei sale la functia de Presedinte a Partidului National Liberal. Consider ca Florin Cîțu reprezinta viitorul , este un om care a dovedit profesionalism si echilibru in functiile detinute si cel mai important , este persoana care intelege foarte bine atat sistemul privat cat si nevoia de dezvoltare a Romaniei”, mai spune Lazăr.
Pentru functia de presedinte PNL Neamt, își anuntase deja candidatura si deputatul Laurentiu Leoreanu. Surse PNL spun insa, ca fostul primar de Roman se va razgandi curand, in favoarea lui George Lazar.
Un alt pretendent la functie ar fi senatorul Eugen Tapu. Nu si-a anuntat inca posibila candidatura, dar nu este exclus sa renunte si el la idee, sau daca va candida, o va face fara mare tam-tam, doar pentru o mimare a democratiei in partid, deci Lazăr ar avea cale liberă să devină șeful PNL Neamt.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. La varful partidului se fumeaza altceva maistre Lazar – vorba unui clasic in viata. De ce nu ii spune nimeni omuletului asta ridicol sa se potoleasca sau el chiar reprezinta rezwrva de cadre a PNL – ului situatia este tragi – comica. La mai mic maistre…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.