Florin Cîțu, prim-ministrul României, s-a aflat în vizită în județul Neamț, unde a analizat stadiul lucrărilor realizate din fonduri guvernamentale, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, la Centrul Eparhial al Episcopiei Romanului și Bacăului de le Roman, și s-a oprit și la centrul de vaccinare din Horia, comună unde rata de vaccinare a depășit 50% din populație. Premierul s-a arătat îngrijorat de modul în care se derulează în județele Moldovei campania de vaccinare, singura capabilă să stopeze pandemia și consideră că implicarea autorităților locale este una esențială.
Premierul Cîțu a ținut să înlăture orice dubii privind continuarea Planului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), și a anunțat că 155 milioane de lei au fost alocate autorităților locale pentru inundațiile din ultima perioadă și alte 560 de milioane de lei, pentru bursele elevilor.
Adept al investițiilor ca mijloc de dezvoltare, prim-ministrul României și-a arătat deschis preocuparea pentru zona Moldovei. ”În ultimii ani, Moldova și zona de sud a țării au fost lăsate în urmă de administrațiile PSD. De multe ori, banii au fost alocați, dar s-au folosit prost, iar acest lucru trebuie remediat. Am început prin a plăti facturi restante de 220 de milioane de lei, firmelor care au lucrat pentru proiecte, prin PNDL, dar nu au fost plătite. Prioritatea guvernului o reprezintă investițiile. Cu cât aloci mai multe resurse pentru investiții, cu atât se întorc mai mulți bani la buget. Prea mulți ani, banii s-au dus în județele din Moldova spre asistență socială și nu asta este soluția să scoți românii din sărăcie, ci investițiile. Dacă investești, ai creștere economică și așa vei avea și pensii și salarii mai mari. Iar Moldova are acum încă o șansă pentru dezvoltare, prin realizarea celor două autostrăzi, Autostrada Unirii și Autostrada Moldova, care vor beneficia de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, de finanțare guvernamentală, de alte fonduri europene. Pentru mine, investițiile sunt soluția”, a precizat premierul Cîțu.
Andrei Carabelea, primarul de Piatra Neamț, și prefectul George Lazăr merg pe mâna premierul Florin Cîțu pentru președinția PNL
Senatorul Eugen Țapu-Nazare, președintele interimar al PNL Neamț, este un susținător deschis al lui Florin Cîțu la președinția Partidului Național Liberal, poziție pe care a ținut să o întărească și cu ocazia vizitei premierului în județul Neamț. ”Ne cunoaștem de mulți ani, îl apreciez pentru performanțele lui, a fost unul dintre cei mai buni miniștri de Finanțe ai României și am făcut echipă și politic, din postura de vicelider al Grupului PNL, al cărui lider a fost Florin Cîțu. Un argument suprem din punctul meu de vedere este că, la fel ca în orice democrație consolidată, premierul trebuie să fie și președintele partidului. Pentru că, la Guvern, pe lângă deciziile administrative, se iau și decizii politice, iar un act administrativ coerent în acești ani, ne va aduce un succes liberal și în 2024”, a apreciat senatorul Eugen Țapu-Nazare.
La conferința de presă susținută de premierul Florin Cîțu, surpriza a venit din partea primarului Andrei Carabelea, care a anunțat că se poziționează în favoarea actualului premier. ”Dacă ieri mi-am declarat susținerea pentru George Lazăr ca viitor președinte al filialei PNL Neamț, era un pas mic să îl susțin ca președinte al PNL pe Florin Cîțu. Alegerea mea are la bază argumente: argumentul politic este că, personal, cred că Florin Cîțu are capacitatea și energia să consolideze forța politică a PNL. Există și argumentul administrative: am responsabilitatea față de pietreni să asigur susținerea proiectelor orașului, iar Florin Cîțu poate reprezenta o garanție că aceste proiecte se vor realiza”, a spus primarul Andrei Carabelea. .
Formula de candidatură: primarul Andrei Carabelea – pentru municipala PNL Piatra Neamț și prefectul George Lazăr – pentru Organizația județeană PNL Neamț este de acum certă. ”Suntem o echipă din care fac parte și primari, consilieri locali și județeni și vom câștiga, pentru că gândim la fel, împărtășim aceleași valori în politică și administrație. În esență, nu schimbăm un om cu alt om, ci schimbăm filosofii și mentalități. Facem politică în interiorul PNL, avem dezbateri, avem puncte de vedere, dar ceea ce contează este ce facem pentru oameni. Iar aici, lucrurile sunt evidente: județul Neamț are nevoie de investiții, are nevoie de susținere și, de aceea, l-am asigurat și noi pe premierul Cîțu de sprijinul nostru”, a precizat prefectul George Lazăr.
Premierul Cîțu a infirmat, în cadrul conferinței de presă, ipoteza că se gândește să candideze la Președinția României, cât timp sunt multe de făcut la guvernare, dar și în partid. ”Voi aduce înapoi în PNL pe cei pe care i-am pierdut: oamenii din sectorul privat, cei care plătesc taxe și impozite, cei care cred în liberalism, cei care așteaptă modernizarea reală a României. Și pot fi readuși, dacă le demonstrezi că dezvolți cu ajutorul investițiilor, nu prin cheltuieli excesive, cu ajutoarele sociale și pomeni electorale”, a mai precizat prim-ministrul Florin Cîțu.

Sursa: comunicat de presă, Biroul de presă PNL Neamț

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.