Rromii ce locuiesc in F-urile din Speranta se vor muta in primavara in noile locuinte sociale asigurate de primaria Piatra Neamt, in cartierul Valeni. Desi lucrarile pentru amenajarea celor 26 de continere ce vor servi pe post de locuinte sociale au fost sistate, conducerea Primariei Piatra Neamt spune ca acestea vor fi numai bune de locuit odata cu venirea primaverii. Cele 21 de familii ce vor beneficia de respectivele locuinte au domiciliul in Piatra Neamt, iar edilii au obligatia de a le asigura o locuinta de urgenta, in conditiile in care F-urile din Speranta stau sa se darame, iar zona din proximitatea acestora este un adevarat focar de infectie.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt

”In primavara speram sa reusim sa rezolvam aceasta problema. Lucrarile la acele containere si la zona adiacenta au fost sistate din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Acestea vor fi reluate insa de indata ce vremea va permite. Dupa finalizarea investitiei, acele locuinte urmeaza sa fie repartizate celor aproximativ 20 de familii care in momentul de fata locuiesc in F-urile din Speranta. Acele hale ce servesc in momentul de fata pe post de locuinte sunt intr-o stare avansata de degradare, iar zona in sine a devenit un adevarat focar de infectie, desi, in nenumarate randuri s-au facut eforturi pentru a o curata. Dupa aceea se va decide, de comun acord cu specialistii daca F-urile se demoleaza sau daca se mai poate recupera ceva din ele. In cazul in care expertii hotarasc ca respectivele cladiri nu mai pot fi recuperate si trebuiesc demolate, demaram procesul de demolare si vom initia documentatia necesara. Daca se va decide ca cele doua cladiri pot fi recuperate, li se va da alta destinatie si se va curata zona.”

Initiativa Municipalitatii de a elibera acea zona a cartierului Speranta este una mai veche. Aceasta a avut la baza si zecile de sesizari venite din partea locuitorilor cartierului care s-au plans de convietuirea grea cu rromii care locuiesc in cele doua hale ce stau sa se darame. Procesul de mutare a familiilor de rromi a stagnat insa pentru ca legea prevede ca pe timp de iarna, astfel de pasi nu pot fi realizati.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.