Primarul Dragos Chitic ne-a declarat astazi, ca a fost contactat inca de luni de subrefectul judetului Gheorghe Neculae, care s-a interesat de ceea ce s-a intamplat sambata 18.07.2015 pe pararul Cuiejdi in Piatra Neamt zona Ocol si ca serviciile primariei care au atributii in astfel de cazuri au fost sesizate, iar de luni au mers pe teren pentru a investiga daca cele relatate in presa de catre localnici se confirma si sa identifice sursa poluarii. Pana la ora la care am vorbit cu primarul orasului, inca nu se ajunsese la o concluzie. Dragos Chitic a mai spus ca a solicitat un punct de vedere de la Apele Romane si a primit acelasi raspuns pe care l-am obtinut si l-am prezentat si noi luni, cu completarea ca nu este imposibil ca raul sa fi fost poluat si ca moartea pestilor s-ar putea datora unui cumul de factori, si nu doar poluarii: canicula, debit scazut al paraului, poluare.

2015-07-20 12.18.58     Stiind ca de la fata locului au fost ridicati mai multi pesti morti care au fost dusi la DSVSA pentru analize, am cerut rezultatele de la aceasta institutie, rezultate pe care le asteapta si autoritatile locale, pentru a sti exact ce trebuie sa caute. Dupa ce am indeplinit formalitatile complicate si de durata cu care ne-au obisnuit deja institutiile platite din bani publici si care detin informatii de interes public, dar care seamana tot mai mult cu niste unitati militare secrete, am primit un raspuns pe care vi-l aratam si dumneavoastra.

11756583_403834256466623_1067162991_n    Asteptam asadar rezultatele care vor veni de la Bucuresti, speram noi inainte sa dispara flora si fauna de pe Cuiejdi si va vom informa.

Ionut Corfu

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.