Primaria Piatra- Neamt a transmis redactiei tvmneamt.ro un punct de vedere vizavi de afirmatiile prefectei Daniela Soroceanu, potrivit carora, sinistratii din cartierul Valeni, sau cel putin o parte dintre ei, nu ar fi fost ajutati de administratia pietreana in urma inundatiilor din luna iunie.

Intrucat reactia Primariei Piatra- Neamt a fost transmisa catre tvmneamt.ro cu titlu de ”Drept la replica”, ne vedem nevoiti sa atragem atentia celor de la Compartimentul Comunicare, ca dreptul la replica se transmite celui/celei caruia i se adreseaza raspunsul, in speta de fata, prefectei Daniela Soroceanu, si nu publicatiei care a preluat declaratiile acesteia. Vom considera acest aspect drept o eroare de comunicare, si vom publica integral punctul de vedere al primariei.

Primaria sustine ca afirmatiile prefectei sunt neadevarate, adica reprezentanta Guvernului in teritoriu minte, ba chiar in urma verificarilor, s-a constatat ca persoanele despre care Daniela Soroceanu a spus ca nu au fost ajutate, au ridicat bani de la casieria primariei, ca ajutor de urgenta.

Comunicat Primaria Piatra- Neamt:

Ca urmare a articolului apărut în publicațiaTVM Neamț: „PREFECTA SOROCEANU, UN NOU ATAC LA PRIMARUL DRAGOȘ CHITIC: ”CU CE V-AU GREȘIT ACESTE FAMILII…?!” (n.n. Greșit. Nu ca urmare a articolului nostru, ci ca urmare a declaratiilor prefectei Soroceanu), vă comunicăm următoarele:

Considerăm surprinzătoare și neîntemeiată de documente afirmația doamnei Prefect privind acordarea de ajutoare de către Primăria Piatra-Neamț persoanelor afectate de inundațiile din iunie din cartierele Văleni și Bâtca Doamnei. Municipalitatea a acordat ajutoare de urgență tuturor familiilor afectate de inundații care au îndeplinit condițiile prevăzute de lege.

Menționăm faptul că ajutoarele de urgență se acordă conform art. 28 din Legea 416 / 2001 privind venitul minim garantat.

Astfel, un număr 85 de familii au beneficiat de ajutoare de urgență în valoare totală de 98.000 lei.

Declarația este cu atât mai surprinzătoare cu cât la cele 3 adrese transmise Primăriei Piatra-Neamț de către Instituția Prefectului județului Neamț, în care se menționa că un număr de 7 persoane care s-au adresat în scris Instituției Prefectului nu au primit sprijin din partea municipalității, s-au formulat răspunsuri punctuale privind rezolvarea fiecărui caz în parte. Astfel, verificând gospodăriile menționate în adrese, a rezultat că pentru 5 dintre ele s-au alocat și ridicat de la casieria instituției noastre sumele acordate ca ajutoare de urgență, iar celelalte două persoane nu au depus solicitare pentru acordarea de ajutor, una dintre ele declarând chiar că nu i-a fost afectată locuința.

Primăria Piatra-Neamț a acționat de fiecare dată pentru sprijinirea cetățenilor afectați de fenomenele meteo extreme.  Considerăm că dialogul și colaborarea instituțională reprezintă soluțiile  optimă pentru rezolvarea eficientă a unor probleme de acest gen.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.