Primăria municipiului Piatra-Neamț anunta ca se continuă să actiunile pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus și ajutorarea persoanelor vulnerabile, astfel :

  • Au fost  montate dispensere cu dezinfectant la toate cele 1806 scări de bloc din municipiul Piatra-Neamț. A început, de ieri, verificarea dispozitivelor și completarea cu dezinfectant acolo unde este cazul.
  • Străzile sunt spălate zilnic cu dezinfectant, într-un program etapizat care cuprinde fiecare cartier al orașului.
  • Au fost  dezinfectate, într-o primă etapă, toate cele 1806 scări de blocuri de locuințe. De  ieri, a  început a doua etapă a dezinfecției scărilor de bloc. Realizăm această operațiune etapizat; pe parcursul următoarelor 10 zile vom ajunge din nou, cu a doua trecere, la toate cele 1806 scări de bloc.
  • Se dezinfectează zilnic spațiile publice stradale, inclusiv trotuarele, etapizat, pe cartiere, conform programului anunțat.
  • Se dezinfectează zilnic spațiile municipalității accesate de cetățeni: Piața Centrală și piețele de cartier, clădirea Forum Center etc.
  • Primăria Piatra-Neamț oferă zilnic hrană și produse de igienă personală, persoanelor aflate în carantină în Piatra-Neamț, sprijinim persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de ajutor;
  • Sprijinim spitalul județean prin acordarea de spații de cazare cadrelor medicale, finanțarea achiziționării de echipamente de protecție și materiale dezinfectante prin Asociația Comunitatea Noastră – VIVID;
  • Asistenții sociali se deplasează zilnic la persoanele vârstnice pentru a le ajuta. Am distribuit peste 350 de pachete cu produse alimentare donate de firme sau asociații umanitare;
  • Au fost afișate la fiecare scară de boc și în locurile publice pliante informative cu măsurile de autoprotecție și cu numerele de telefon utile, puse la dispoziție pentru populație, în această perioadă.

Dragoș Chitic :,,Depinde mult prevenirea și limitarea infectării și de fiecare dintre noi. Măsurile de igienă personală și respectarea deciziilor luate de autorități reprezintă una dintre cele mai bune soluții de autoprotecție.

tvmneamt.ro (sursa: Comunicat de presa Primaria Piatra Neamt)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.