Pronunțarea în dosarul privind limita de hotar dintre judetele Neamt si Harghita a fost amânată pentru data de 25.06.2020, a decis astazi instanta Curtii de Apel Ploiesti, informeaza Prefectura Neamt.

La ultimele doua termene ale procesului a fost prezent si prefectul judetului Neamt, George Lazar, de profesie avocat. ”Am sustinut in calitate de Prefect al judetului Neamt, drepturile patrimoniale ale judetului nostru si am aparat in instanta limita teritoriala a comunei Bicaz Chei si implicit a Neamtului.

Consider ca am facut toate demersurile juridice in a apara corect drepturile judetului Neamt si am speranta ca vom avea o solutie juridica legala care sa statueze limitele reale ale judetul nostru”, declara pe 11 iunie, George Lazar.

Decizia de anul trecut a instantei din Ploiesti, de a muta hotarul dintre cele doua judete in favoarea judetului Harghita, decizie prin care judetul Neamt pierdea Cheile Bicazului, a starnit indignare si revolta in randul opiniei publice, mai ales dupa ce actualul prefect a dezvaluit ca fostul prefect, Daniela Soroceanu nu a facut nimic pentru a apara sansele judetului Neamt. ”Am urmărit îndeaproape cazul, și ca prefect și ca avocat, și vă pot spune că au fost 50 de termene de judecată. Prefectura Neamț și Consiliul Județean Neamț, cele două mari instituții care trebuiau să fie garanți, să se bată pentru Cheile Bicazului, juridic vorbind, cu corectitudine, nu au făcut-o! Din nepăsare, indolență, nepricepere, iar rezultatul hotărârii din prezent nu favorizează județul Neamț!”, declara George Lazar in luna iulie 2019, pe vremea cand prefect inca era Daniela Soroceanu.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.