Un proiect foarte important, a trecut astazi cu votul tuturor consilierilor, in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Neamt.

Conform datelor prezentate in conferinta de presa de dupa sedinta de catre Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, este vorba de patru obiective de interes cultural dar si turistic totodata.

Muzeul de Istorie din Piatra- Neamt, Muzeul de Istorie din Bicaz, casa memoriala Ion Creanga din Humulesti si casa memoriala Calistrat Hogas din Piatra- Neamt, vor fi reabilitate cu peste 5 milioane de euro din fonduri europene, aproximativ 20% din suma fiind suportata din bugetul CJ Neamt.

Un pas important a fost facut astazi, cele patru proiecte trecand fara probleme de votul consilierilor judeteni. Urmeaza ca proiectul sa fie inaintat spre finantare, apoi, dupa ce fondurile vor fi aprobate, se va trece la reabilitarea si modernizarea obiectivelor.

Ionel Arsene a declarat ca acest lucru nu poate fi decat benefic pentru judet, iar modernizarea obiectivelor va aduce mai multi turisti pentru ca vor fi promovate mai intens. El a tinut sa multumeasca in mod special specialistilor din CJ care au muncit din greu la aceste proiecte, uneori non-stop, reusind sa le duca la bun sfarsit.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.