A fost protest astăzi, sub geamurile biroului prefectului Niță- PSD, transmite USR Neamț într-un comunicat de presă. Obiectul protestului a fost veșnica problemă a pensiilor speciale, USR-iștii acuzându-i pe PSD-iști că trag de timp intenționat pentru a nu fi tăiate respectivele privilegii nesimțite.

Protestatarii USR au afișat în fața Prefecturii PSD un banner cu mesajul ”Ciolacu, lasă combinațiile penale și taie pensiile speciale!”

Comunicat de presă USR Neamț: USR Neamț cere noului Guvern tăierea pensiilor speciale

USR Neamț a reamintit astăzi Guvernului despre necesitatea de a elimina pensiile speciale. Reprezentanți ai USR Neamț au protestat în fața Prefecturii Neamț, instituție care reprezintă legătura directă a Guvernului în teritoriu. Acțiunea reprezintă încă o modalitate a USR de a atrage atenția asupra unei priorități a românilor, care a fost constant ignorată de guvernarea PNL-PSD.

Această acțiune are rolul de a trage un semnal de alarmă. Până acum doar ni s-a promis că vor fi tăiate pensiile speciale, dar nu s-a întâmplat nimic. Marcel Ciolacu nu trebuie să facă altceva decât să le spună social-democraților să voteze proiectul depus de USR acum mai bine de un an. Așa poate să arate că își dorește cu adevărat reformă, nu aruncă vorbe-n vânt, ca până acum” , a declarat Florin Zaharia, vicepreședinte USR Neamț.

Tăierea pensiilor speciale reprezintă una dintre bornele PNRR, așadar vorbim inclusiv despre riscul de a pierde bani europeni. În plus, acordarea pensiei pe bază de contributivitate este un lucru echitabil, nu împarte societatea între <speciali> și restul. Noul premier care va fi învestit astăzi trebuie să știe că vom continua să susținem acest proiect și că vom sancționa orice derapaj”, a afirmat Manuel Iacob, președintele USR Piatra-Neamț.

USR a depus proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale pe 6 mai 2022, după ce parlamentarii și-au recăpătat privilegiile imorale cu ajutorul judecătorilor Curții Constituționale, ei înșiși beneficiari de pensii speciale. Printr-un abuz fără precedent, PSD și PNL refuză de peste 13 luni introducerea proiectului în circuit parlamentar. În mod ipocrit, PSD a depus un proiect copy-paste, pe 6 iunie 2023, la 13 luni distanță de proiectul USR, din dorința de a tergiversa și mai mult desființarea pensiilor speciale.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.