Deputatul PNL de Neamț, Laurențiu Leoreanu, a făcut parte din Comisia de audiere a miniștrilor de Interne și Apărare, în calitate de președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților. Acesta transmite că audierile s-au făcut sub spectrul responsibilităţii crescute a României în materie de securitate şi apărare, ca membră NATO și UE.
În cursul zilei de ieri, alături de membrii Comisiilor, reunite, de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și Senat, am audiat cele două persoane propuse pentru ocuparea funcțiilor de ministru al Afacerilor Interne, respectiv de ministru al Apărării Naționale în persoanele domnului Cătălin-Marian Predoiu, respectiv a domnului Angel Tîlvăr.
Au fost prezentate obiectivele Programului de Guvernare, în domeniile afaceri interne și apărare, în concordanță cu fluiditatea evolutivă şi impredictibilitatea mediului internaţional de securitate din proximitatea României, care a dus la o recalibrare a determinantelor acestuia: riscuri, ameninţări, vulnerabilităţi, pericole, urmate, așa cum era firesc, de un dialog fundamentat pe întrebările ridicate din partea membrilor celor două comisii.
Apartenența la NATO și UE creşte responsibilităţile actuale ale României în materie de securitate şi apărare, care nu se mai limitează doar la securitatea şi apărarea teritoriului naţional. Construcţia noii identităţi europene şi euroatlantice constituie o cerinţă esenţială pentru securitatea naţională a României, toate acestea bazându-se pe stabilitatea politică internă, prilej cu care cei doi miniștrii au primit avize favorabile.
Le urez mult succes și putere de muncă în activitatea pe care o vor desfășura în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale”, transmite Leoreanu.
Deputatul PNL de Neamț a participat ieri și la un eveniment organizat de Ambasada Marii Britanii la București, cu teme de securitate și apărare.
Am participat la evenimentul organizat de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București și Ministerul britanic al comerțului în deschiderea activității dedicate prezentării companiilor britanice din sectorul de apărare și securitate interesate să prezinte structurilor cu atribuții în domeniu capabilitățile dedicate și să dezvolte relații cu operatori locali.
Expertiza companiilor britanice din domeniul apărării și securității este recunoscută la nivel internațional, iar relația de parteneriat cu segmente strategice din Ministerul britanic al apărării, atât pentru mentenanța echipamentelor existente, cât și pentru dezvoltarea noilor soluții și capabilități, este o dovadă a implicării pe termen lung în proiecte.
Întărirea relațiilor pe segmentul comercial este o parte componentă a Parteneriatului Strategic dintre România și Marea Britanie, actualizat în primăvara acestui an, care poate contribui la creșterea economică locală.
Relația cu partenerii britanici, dezvoltată sub cupola Parteneriatului Strategic, este una benefică atât pe dimensiunea cooperării militare, în format bilateral și multilateral, cât și pentru promovarea prosperității și expertizei naționale”, mai transmite Laurențiu Leoreanu.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.