”Fonduri guvernamentale de 17.393.154 lei pentru infrastructura de apă și canalizare la Piatra Neamț!”, anunță într-un comunicat de presă, George Lazăr, președintele PNL Neamț, după ce ieri, primarul Andrei Carabelea a semnat la Ministerul Dezvoltării, contractul de finanțare de 3,5 milioane de euro, pentru schimbarea magistralei de apă din Piatra Neamț, veche de zeci de ani. Banii au fost obținuți pe un proiect prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

George Lazăr: Îl felicit pe colegul și bunul meu prieten, primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, care a semnat, împreună cu ministrul Dezvoltării, domnul Adrian Veștea, contractul de investiții pentru schimbarea magistralei de alimentare cu apă și canalizare din Piatra Neamț, proiect finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Proiectul va acoperi tronsonul Str. Petru Movilă-Bulevardul Decebal-Piața M. Kogălniceanu-Bulevardul Traian și va fi susținut cu suma de 17.393.154, 42 lei din fonduri guvernamentale. După ani de neglijență din partea edililor locali, rețeaua de apă și canalizare din Piatra Neamț va fi înnoită, o primă fază a rezolvării acestei probleme cu care se confruntă pietrenii.

De la venirea lui Andrei Carabelea la primărie, Piatra Neamț a intrat în cel mai mare proces de modernizare din ultimele trei decenii, cu cel mai mare număr de șantiere deschise, unde se lucrează intensiv şi cu siguranță rezultatele vor fi vizibile în viitor. Un primar liberal tânăr, hotărât să modernizeze orașul, să atragă investiții și să dezvolte comunitatea locală, Andrei Carabelea are o viziune curajoasă, orientată spre soluții eficiente și oportunități de finanțare care să permită realizarea unor proiecte sustenabile, necesare și importante pentru pietreni.

Sunt bucuros să văd astfel de oameni implicați, care oferă un model de administrație liberală de calitate, în folosul cetățeanului, nu cum se întâmplă în alte cazuri, unde ne izbim de o gândire refractară și de bețe în roată la orice pas. Gândirea liberală este axată pe rezolvări, pe dezvoltare și pe investiții. Suntem orientați către nevoile comunității și modul în care le putem gestiona și soluționa.

Cu mândrie pot spune că în perioada mandatului lui Andrei Carabelea, Piatra Neamț este orașul reședință de județ cu rata cea mai mare de absorție a fondurilor guvernamentale și europene din zona de Nord-Est a țării, prin proiecte serioase, bine realizate, cu aplicabilitate în teritoriu. Asta arată interes, implicare și mai ales responsabilitate și seriozitate la nivel administrativ, unde noi, liberalii, ne dorim să facem performanță.

Cu siguranță, Andrei Carabelea va continua demersurile pe care le-a început într-un nou mandat de primar, fiind cel mai potrivit pentru a moderniza Piatra Neamț și a-l repune în rândul celor mai frumoase orașe din România. Îl cunosc pe Andrei de mult timp, știu cât de muncitor și determinat este pentru a îndeplini ceea ce își propune, un liberal care își înțelege rolul în dezvoltarea comunității pe care o reprezintă. Sunt convins că vom face o echipă excelentă pentru Piatra Neamț și pentru întregul județ, pentru că ne dorim să venim cu soluții, să construim și să eficientizăm serviciile administrative pentru nemțeni!

Felicitări, Andrei Carabelea și mult succes atât în proiectele în derulare, cât și în cele care urmează de acum încolo!

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.