Șapte alpiniști au murit într-o avalanșă produsă marți la prânz în masivul Ecrins din Alpii francezi, potrivit unui nou bilanț anunțat de autorități. Printre victime se află și străini, conform jandarmeriei, care nu a precizat și naționalitatea acestora, transmite AFP.

„Bilanțul s-a înrăutățit: au murit șapte persoane“, a declarat prefectul departamentului Hautes-Alpes (sud-estul Franței), Pierre Besnard, care anunțase anterior un bilanț provizoriu de cinci morți, doi dispăruți și o persoană salvată, „ușor rănită“.

Echipele de salvare verifică locul producerii avalanșei pentru a se asigura că nu mai există alte victime, a adăugat prefectul. Potrivit acestuia, vremea nu ridicase semne de îngrijorare deosebite. Ninsese puțin, dar timpul era relativ bun.

Avalanșa a pornit de la 3.900-4.000 de metri înălțime, iar cercetările, efectuate de circa 15 jandarmi și un elicopter, erau în plină desfășurare marți după-amiază. Este una dintre cele mai devastatoare avalanșe din acest an din Franța. În 25 ianuarie, șase persoane au murit în Queyras, tot în Alpi, iar în 1 aprilie alte trei au pierit în Ecrins, amintește AFP. (AGERPRES)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.