Un tanar de 19 din Piatra- Neamt a fost oprit in trafic de politisti noaptea trecuta, in jurul orei 23. Acesta avea masina burdusita cu tigari de contrabanda, aproape 2.000 de pachete fiind gasite de politistii ambalate in 5 saci, informeaza IPJ Neamt:

”La data de 28 iunie a.c., poliţiştii Biroului Ordine Publică, însoţiţi de poliţiştii rutieri şi cei de investigaţii criminale, toţi din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ,  au acţionat pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Loading...

Astfel, în jurul orei 23.00, poliţiştii au depistat în trafic, pe strada Dimitrie Leonida, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Piatra Neamţ.

În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit interiorul autoturismului cinci saci din plastic în care erau 38.400 ţigarete cu timbru de Republica Moldova.

Acestea au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat, urmând ca la data de 29 iunie a.c. Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ să dispună aplicarea sechestrului judiciar asigurător.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de tânăr, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.”

In aceeasi zi, un alt barbat care transporta tigari de contrabanda a fost oprit in trafic, de data aceasta la Targu Neamt. Suceveanul avea in masina 500 de pachete de tigari netimbrate, potrivit IPJ Neamt:

”La data de 28 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Neamţ, au acţionat pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în Oraşul Târgu Neamţ.

Aceștia au depistat în trafic, pe strada Cuza Vodă din Târgu Neamţ, un bărbat de 54 de ani, din Suceava, care transporta 10.000 de ţigarete netimbrate, de diferite mărci, ce ar fi provenite din contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată de poliţişti în vederea confiscării.

Poliţiştii continuă cercetările asupra bărbatului, sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.”

Tot pe 28 iunie, un barbat din Gheraesti a fost retinut de politisti. Acesta avea de executat 6 ani de inchisoare, exact pentru contrabanda cu tigari:

„La data de 28 iunie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani, au depistat un bărbat de 40 de ani, Gherăeşti, care poseda mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat de Curtea de Apel Iaşi la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru contrabandă cu ţigarete.

În fapt, bărbatul împreună cu soţia sa, a colectat, transportat şi deţinut în perioada ianuarie 2016-18.03.2016, cantitatea de 115.932 pachete de ţigarete de contrabandă în vederea comercializării, creând bugetului de stat un prejudiciu de 1.388.488 lei.

Poliţiştii l-au condus şi încarcerat pe bărbat la Penitenciarul Bacău”, informeaza IPJ Neamt.

Polițiștii nemţeni reamintesc cetăţenilor că deținerea, colectarea , producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la la 7 ani și interzicerea unor drepturi”, conform art. 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ