Primaria Piatra Neamt a ajuns la un nou episod din ceea ce primarul Carabelea numeste ”reforma parcarilor”, reformă care s-a transformat intr-un adevărat dezastru administrativ.

Astfel, primaria anunta intr-un comunicat de presa, ca incepand de astazi, 8 iunie, a rămas și fără aparatele de taxat (parcometre) cu care se incasa tarfiul orar pentru parcarile cu plata. S-a ajuns aici, dupa ce specialistii din aparatul de specialitate al primarului, plus specialistii din cabinetul primarului, coordonati de Liviu Harbuz, toti platiti din bani publici, nu s-au gandit ca după trecerea parcarilor cu plata in administrarea directa a primariei, va fi nevoie si de parcometre, pentru că aparatele existente apartin firmei private care a administrat parcarile pana acum si cu care administratia Carabelea nu a mai dorit sa colaboreze.

O vreme, parcometrele au fost lasate in functiune de firma privata, contra unei taxe de inchiriere. Cum firma a cerut un pret prea mare pentru a vinde aparatele catre primarie, institutia plina de specialisti, a fost nevoita sa renunte la ele, desi a fost timp berechet sa se gaseasca o solutie, oricare ar fi ea. Prin urmare, incepand de astazi, primaria intră pe minus la capitolul incasari din parcarile cu plata, dupa ce a reusit cu aceiasi specialisti, sa incurce rău de tot treburile si cu parcarile de resedinta.

In comunicatul transmis de primarie, se mai specifica si cele doua modalitati de plata pe care soferii le au la dispozitie: SMS si o aplicatie pentru care trebuie internet. Specialistii din primarie nu spun insa, ce se intampla in cazul in care soferii nu au telefon, e stricat, nu au internet sau nu au bani pe telefon să plateasca prin SMS. Se precizeaza insa, ca la acest moment se deruleaza o procedura de achizitie pentru 35 de parcometre, desi trebuie mult mai multe. La ce stadiu este procedura de achizitie nu se spune in comunicat, cert este insa, ca zilele trecute, pentru administratia Carabelea era urgență plata a 15.000 de euro pentru un spectacol organizat de un ONG. Ca în filmele cu proști. Dar șmecheri.

 Comunicatul Primariei Piatra Neamt: Contractul de închiriere și mentenanță a parcometrelor utilizate pentru încasarea tarifelor la parcările publice din Piatra-Neamț se încheie astăzi, 8 iunie 2022. Astfel, începând de astăzi, plata tarifelor pentru parcările publice din oraș nu se va mai putea realiza prin intermediul parcometrelor.

Metodele pe care le aveți în continuare la dispoziție pentru plata parcărilor publice sunt următoarele:

–         Prin SMS, la numărul 7420, cu opțiuni de plată pentru o oră (471 NR. MAȘINĂ) – 3 lei/oră pentru zonele A și B, 2 lei/oră pentru zona C, respectiv 24 de ore (470 NR. MAȘINĂ) – 12 lei/zi;

–         Prin aplicația TPARK, care poate fi descărcată de pe Google Play și AppStore;

–         Prin achiziția de abonamente, care pot fi procurate de la sediul Primăriei Piatra-Neamț, Camera 20, Ghișeul 5. Abonamentele pot fi achiziționate pentru diferite intervale de timp:

–         abonament 7 zile persoane fizice – 40 lei;

–         abonament lunar persoane fizice – 120 lei;

–         abonament 3 luni persoane fizice – 300 lei;

–         abonament 6 luni persoane fizice – 500 lei;

–         abonament anual persoane fizice – 750  lei;

–         abonament 7 zile persoane juridice – 60 lei;

–         abonament lunar persoane juridice: 175 lei;

–         abonament 3 luni persoane juridice – 450 lei;

–         abonament 6 luni persoane juridice – 650 lei;

–         tarif abonament anual persoane juridice – 1050 lei.

În acest moment se derulează procedura de achiziție pentru 35 de parcometre noi, aflându-se în evaluare tehnico-financiară ofertele depuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.