La Dragomiresti au inceput lucrarile la unul dintre cele mai performante Centre pentru Recuperare Neuropsihiatrică, beneficiarul fiind CJ Neamt. Centrul va fi finalizat in luna mai a anului viitor, va cuprinde peste 3.800 metri patrati de cladiri si va putea gazdui in 7 apartamente, 70 de persoane cu afectiuni neuropsihiatrice, se arata intr-un comunicat CJ Neamt. Aflat intr-o vizita de lucru pe santierul viitorului Centru, Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, a declarat astazi ca valoarea investitiei depaseste 14 milioane de lei, bani asigurati din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și din bugetul local.

Astăzi am mers la Dragomirești, acolo unde au început lucrările pentru realizarea Corpului Nou al Pavilionului Central – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, investiție importantă, a cărei valoare depășește 14 milioane de lei.

Complexul va cuprinde șapte apartamente pentru 70 de persoane cu afecțiuni neuropsihice și cabinete medicale, birouri, dependințe pentru personal și o sală multifuncțională.

Suprafața totală a noilor clădiri depășește 3.800 de metri pătrați. Construcțiile vor fi realizate din beton armat, cu suprastructură din lemn.

Banii sunt asigurați din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și din bugetul local, iar beneficiarul investiției este Consiliul Județean Neamț.

Proiectu lacesta este foarte important pentru pacienții cu afecțiuni neuropsihice. Ei vor beneficia de condiții la cele mai înalte standarde atât din punct de vedere medical, cât și al cazării. Peste un an și jumătate, termenul limită pentru finalizarea lucrărilor, județul Neamț va avea un centru etalon pentru tratarea și îngrijirea pacienților cu astfel de afecțiuni“, a spus Ionel ARSENE, președintele Consiliului Județean Neamț.

Mai jos, macheta-VIDEO a constructiei si informatii tehnice despre Centrul de Recuperare Neuropsihiatrica

INFORMAȚII DESPRE PROIECT

  • Denumire obiectiv de investitii:
  • ”Construire Corp nou Pavilion Central – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, în comuna Dragomirești”
  • Date privind investiția:

Obiectivul face parte din ”Ansamblul rezidențial servicii sociale Dragomirești”, ce va fi realizat pe terenul aflat în proprietatea Consiliului Județean, pe o suprafață de 160.000 mp și urmărește îndeplinirea standardelor de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor adulte cu handicap, precum și implementarea Programului de interes național Înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate.

Ca urmare, sunt prevăzute a fi realizate și alte obiective: ”Locuințe protejate”, „Ateliere protejate”, ”Blocuri de locuințe pentru personalul angajat” și ”Construire clădire complex de servicii pentru persoane cu handicap-Roman”

Pentru realizarea obiectivelorConstruire Corp nou Pavilion Central – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, în comuna Dragomirești și Construire clădire complex de servicii pentru persoane cu handicap-Roman, în comuna Dragomirești prin HG 977/2016 au fost alocate din Fondul de rezervă bugetară a Guvernului sumele de 11.000 mii lei, respectiv 11.770 mii lei, diferența de bani necesară finalizării lucrărilor fiind asigurată de la bugetul local.

Complexul va cuprinde o cladire cu funcţiune administrativă, un centru de zi în care va vor funcţiona cabinete medicale specifice, birouri cu dependințe pentru personal, o sală multifuncțională, precum si 7 locuințe protejate în care se va acorda îngrijire pentru un număr de 70 de persoane cu afecțiuni neuropshiatrice.

Suprafață construcțiilor este de 3.853 mp, ce vor fi realizate cu infrastructura din beton armat și suprastructura din lemn. În jurul fiecărui construcții vor fi amenajate spații verzi și căi de acces.

Valoarea investiţiei este de 14.021.588,32 lei (inclusiv TVA) și se estimează ca termen de finalizare Mai 2020.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.