Biblioteca Judeteana “G. T. Kirileanu”, in colaborare cu Manastirea Neamt – Schitul Carbuna si Seminarul Teologic Ortodox “Veniamin Costachi” de la Neamt, organizeaza, in perioada 24 – 26 septembrie, Zilele “Daniil Sandu Tudor”, editia a VI-a.
Manifestarile vor debuta miercuri, 24 septembrie, la ora 17, la Sala Cupola a Bibliotecii Judetene “G. T. Kirileanu”, cu sesiunea de comunicari “Daniil Sandu Tudor si Rugul Aprins in documente si marturii”.
Vor conferentia personalitati marcante ale culturii si spiritualitatii romanesti: scriitorul Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judetene “G. T. Kirileanu”, prof. George Enache de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati, teologul Ioana – Zoia Ursu, doctorand in istorie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, istoricul si publicistul Adrian Nicolae Petcu, cercetator CNSAS, teologul Dragos Ursu, doctorand in istorie la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, prof. de istoria religiilor, Marius Vasileanu din Bucuresti, ieromonahul Elefterie Paduraru de la Schitul Carbuna – Manastirea Neamt, prof. Emanuel Balan de la Colegiul National “stefan cel Mare” din Targu Neamt, si prof. Adrian G. Romila de la Liceul de Arte “Victor Brauner” Piatra-Neamt.
Discutiile vor fi moderate de Marius Vasileanu si Adrian Alui Gheorghe.
Activitatile de joi, 25 septembrie, vor fi gazduite de Seminarul Teologic Ortodox “Veniamin Costachi” de la Neamt, debutand la ora 12.30, sub genericul “Rugul Aprins – model de comuniune culturala si spirituala”. Participa: Adrian Nicolae Petcu (cercetator, CNSAS), George Enache (profesor, Univ. Dunarea de Jos, Galati), Ioana – Zoia Ursu (teolog si doctorand in istorie, Univ. Cluj Napoca), Dragos Ursu (teolog si doctorand in istorie, Univ. Cluj Napoca), Marius Vasileanu (profesor istoria religiilor, Bucuresti), Ieromonah Elefterie Paduraru, Adrian G. Romila, prof. Emanuel Balan, prof. Gheorghe Simon. Moderatori: Adrian Alui Gheorghe si Preot-director Ioan Mihoc
Tot joi, la ora 17, va avea loc, la Schitul Carbuna-Neamt, inaugurarea galeriei cu martirii inchisorilor din incinta Asezamantului Carbuna. Seara va continua la Biserica “stefan cel Mare si Sfant” de la Carbuna va fi citit Imnul Acatist la Rugul Aprins, de Daniil Sandu Tudor, in prezenta invitatilor si a elevilor de la Seminarul Teologic “Veniamin Costachi”. La final, va avea loc festivitatea de acordare a Premiului Daniil Sandu Tudor, editia a VI-a si a diplomelor speciale.
Manifestarile se vor incheia vineri, 26 septembrie, cu o vizita organizata la manastirile din zona Neamtului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.