Iarna se apropie, asa ca va incepe iuresul depunerii cererilor pentru ajutoarele de incalzire. Iata cateva dintre conditiile care trebuiesc indeplinite, cerute prin lege pentru beneficiarii subventiilor la caldura, in functie de modul prin care isi incalzesc locuintele.
Familiile si persoanele singure cu venituri reduse vor beneficia pe perioada sezonului rece de ajutoare pentru acoperirea integrala sau partiala a cheltuielilor facute pentru incalzirea locuintei. Aceste drepturi se vor stabili incepand cu data de 1 noiembrie si se vor acorda pe baza cererii si declaratiei pe propria raspundere, dar si pe o serie de acte doveditoare.
Ajutoarele pentru incalzirea locuintei se acorda pentru energie termica in sistem centralizat, gaze naturale, lemne, carbuni, combustibili petrolieri; energie electrica. Dreptul la unul dintre acestea este stabilit prin dispozitie a primarului. Ajutoarele pentru incalzirea locuintei sunt acordate pe tot parcursul sezonului rece (1 noiembrie 2014 – 31 martie 2015), insa numai daca solicitantul indeplineste toate conditiile de acordare. Cererea si documentele doveditoare trebuiesc depuse pana la data de 20 noiembrie pentru ca o persoana/familie sa poata beneficia de ajutor incepand cu luna noiembrie. Ajutorul se acorda si incepand cu luna decembrie, ianuarie, februarie sau martie daca o persoana/familie indeplineste conditiile de acordare si depune cererea (+ documentele doveditoare) pana la data de 20 a lunii respective.

Data de 20 noiembrie NU este un termen-limita pentru obtinerea ajutoarelor in acest sezon rece, ci este un termen-limita pentru obtinerea ajutoarelor incepand cu luna noiembrie. Daca o persoana/familie este eligibila si cere ajutorul in luna ianuarie (pana pe 20 ian.), de exemplu, il va primi incepand cu acea luna.

Pentru a solicita ajutorul pentru incalzirea locuintei, trebuie completat formularul de cerere si declaratie pe propria raspundere. Impreuna cu formularul trebuiesc depuse si actele doveditoare privind componenta familiei si veniturile nete lunare ale acestora, precum si actele privind locuinta sau bunurile detinute de solicitanti. Formularele se depun la Primarie, camera 20 – Directia de Asistenta Sociala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.