ALDE Neamt sustine candidatura lui Calin Popescu Tariceanu la alegerile prezidentiale de al sfarsitul acestui an, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei nemtene a partidului lui Tariceanu. Prin vocea liderului ALDE Neamt, Ion Asaftei, se aduc clarificari asupra declaratiilor lui Tariceanu, facute imediat dupa alegerile europarlamentare, si se transmite ca Tariceanu ar fi singurul candidat comun PSD-ALDE, care ar avea sanse reale sa obtina fotoliul de la Cotroceni. In cursul zilei de ieri, mai multi sefi de organizatii ALDE din tara, si-au exprimat public sustinerea pentru Calin Popescu Tariceanu, in cursa pentru Palatul Cotroceni.

Tododata, Ion Asaftei mai precizeaza ca Tariceanu ar putea fi un presedinte unificator, si nu unul care cere ,,indicații prețioase” de la Bruxelles, cu referire directa la Klaus Iohannis.

COMUNICAT DE PRESĂ, ALDE Neamt:

La scurt timp dupa alegeri, presedintele Tăriceanu, întrebat despre o candidatură la prezidențiale, a declarat, textual: ,,În acest moment candidatura la prezidențiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine nu este o opțiune pe care în momentul de față să o analizez” (3 iunie a.c.).

Din rea intenție sau din amatorism profesional, declarația președintelui Tăriceanu a fosti nterpretată ca un anunț privind renunțarea la o candidatură la alegerile prezidențiale.

Această interpretare NU este conformă realității politice din ALDE! Dl președinte Tăriceanu nu  a spus că renunță la această candidatură, ci doar a explicat că, în acel moment post alegeri, când știm cu toții că a trebuit să stăm și să analizăm cu atenție motivele pentru care rezultatul obținut nu a fost satisfăcător, NU era oportună o discuție despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă.

Prin urmare, dl președinte Tăriceanu TREBUIE să fie candidatul ALDE la alegerile prezidențiale, partidul va  lua aceasta decizie în cel mai scurt timp. Mai mult, discuțiile privind o candidatură comună PSD-ALDE din parte domnului președinte Tăriceanu la alegerile prezidențiale NU au fost abandonate. În contextul discuțiilor interne din PSD privind viitoarele Congrese, partenerii noștri din PSD TREBUIE să lămurească și intern, și public, dacă dl președinte Călin Popescu Tăriceanu este ȘI candidatul lor la alegerile prezidențiale. În opinia noastră, dl președinte Tăriceanu este singurul candidat din partea coalitiei PSD-ALDE cu șanse reale de a câștiga competiția prezidențială în fața lui Klaus Iohannis.

Indiferent de decizia PSD însă, dl CălinPopescuTăriceanu este clar că este candidatul ALDE la alegerile prezidențiale, pentru că avem nevoie de un președinte unificator care să se implice în marile probleme cu care se confruntă țara, nu de unul care cere ,,indicații prețioase” de la Bruxelles. (Ion ASAFTEI, PreședinteFiliala ALDE Neamț)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.