Poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice au indisponibilizat 58.000 de ţigarete de contrabandă, de la un bărbat din judeţul Suceava, depistat în trafic.

La data de 7 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Neamț au oprit pentru control, în localitatea Grințieș, un autoturism condus de un bărbat, de 41 de ani, din județul Suceava.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au descoperit în portbagaj, 2.900 de pachete de ţigarete fără timbru, susceptibile a fi provenite din contrabandă.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Cele 58.000 de ţigarete, în valoare de aproximativ 45.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, poliţiştii au indisponibilizat autoturismul folosit la transportul țigaretelor.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză împreună cu un bărbat, de 56 de ani, pasager în autoturism, au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Polițiștii reamintesc cetăţenilor că „deținerea, colectarea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi, conform art. 270 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României.

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.