Trafic de cosmar si nervi intinsi la maximum în aceasta seara în comuna Pangarati, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Bicaz. In jurul orei 18, pe sensul spre Piatra Neamt dinspre Bicaz, se formase o coada de masini de peste 3 kilometri, poate chiar 4 kilometri, dupa cum au estimat participantii la trafic.

Blocajul s-a format dupa ce ”specialistii” de la Drumuri Nationale, au restrictionat traficul pe un pod peste raul Bistrita, aflat de ani de zile intr-o stare de degradare extrem de avansata, sau chiar in pragul prabusirii, dupa cum afirma cunoscatorii in domeniu. De cateva luni de zile, pentru a se evita un eventual colaps, in loc sa se inceapa urgent lucrări de reabilitare/consolidare, drumarii au decis sa permita circulatia autovehiculelor alternativ, pe un singur sens de mers, stranguland traficul rutier pe unul dintre cele mai circulate drumuri din judetul Neamt.

Imagini surprinse in aceasta seara si transmise catre tvmneamt.ro, de participantii la trafic:

Pe podul in discutie (aflat foarte aproape de celebrul pod Preluca), traficul pietonal este interzis de mai multi ani de zile, probabil de peste 10 ani si desi se degaradeaza pe zi ce trece, nu a fost reparat niciodata. Este acelasi pod unde in urma cu aproape 4 ani, pe 28 ianuarie 2018, s-a prabusit o balustrada pe toata lungimea lui, de cateva zeci de metri. In loc a fost improvizata o alta balustrada si de atunci, nimeni nu a mai facut nimic, desi este clar ca podul reprezinta un pericol iminent.

Detalii despre incidentul deosebit de grav de la inceputul anului 2018, in articolele de mai jos:

Încep să cadă podurile. O parte dintr-un pod de la Pângărați s-a prăbușit. Un drum este blocat

VIDEO- Au trecut 6 luni de când s-a prăbușit balustrada. Podul de la Pângărați, în degradare cotinuă

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.