Câștigurile la cazinouri și inflația

Prețurile la cazinouri au crescut considerabil în ultimele câteva decenii. În unele cazinouri live, cea mai mică mână pentru Blackjack este 25$, în timp ce un joc la sloturi costă doar 3$. În comparație cu prețurile din trecut, intrarea la jocuri a crescut destul de mult. Dar au crescut acestea în urma inflației? Vom vedea în continuarea acestui articol cât de mult s-au schimbat pariurile minime la jocuri. Baumbet Casino este un cazino online unde puteți începe să învățați arta pariurilor.

Cât au crescut mizele la cazinouri?

Mergând înapoi în timp în anii 60’ și 70’ la Blackjack și sloturi puteai să joci cu numai 5$. Nu existau mese de 25$ și sloturi de 3$ cum sunt cele de astăzi. Mizele au început să crească foarte mult până în prezent. Dacă faci o vizită la un cazino de tip Las Vegas de exemplu, mâna de Blackjack va fi 25$ la orice masă. S-ar putea să fi nevoit să joci 25$ minim și la Ruletă sau alte jocuri.

În foarte multe dintre cazinourile live vei găsi sloturi care percep o rotire între $1 și $3. Mizele sunt similare atât în Europa, cât și în Statele Unite.

De ce crede lumea că mizele au crescut

Pentru cei care pariau în mod regulat, faptul că mizele au crescut nu este o surpriză, întrucât probabil deja au observat acest lucru. Unii jucători au văzut cum un pariu minim de 5$ a ajuns la 25$ într-un timp foarte scurt. Mulți jucători dau vina pe corporații pentru aceste creșteri. Ei consideră că mizele de la cazino au crescut de 5 sau 10 ori în ultimii ani din cauza că cei de la cazino își doresc să facă un profit mai mare. Multe corporații dețin în prezent cazinouri în foarte multe locuri din lume și cu siguranță că aceștia au urmărit să facă profit.

Inflația

Mizele nu au crescut din simplul fapt că patronii unor corporații și-au dorit să facă un profit și mai mare. În schimb, inflația joacă un rol important în mărirea acestor mize. Aceeași bani din 1960, spre exemplu 5$ nu mai au aceeași valoare precum o au în anul 2021. Ca să ilustrăm și mai bine, cam așa stau valorile unei mize în prezent față de trecut:

∙        Un pariu de 5$ din 1960 valoarează în prezent $45

∙        Un pariu de 10$ din 1960 valorează în prezent 90$

∙        Un pariu de 25$ din 1960 are acum o valoare de $225.

Chiar dacă mizele s-au mărit foarte mult în prezent, unele cazinouri încă oferă Blackjack la care costă doar 5$ mâna. Și cazinouri mari oferă astfel de mize, însă acestea nu se bazează pe astfel de mese. Corporațiile mari au salarii de plătit la angajați, taxe și impozite și cu siguranță că nu le vor plăti din mesele la care mâna costă doar 5$. Dacă luăm în considerare și inflația, mizele de la jocurile de noroc nu au crescut în mod subit din cauză că patronii își doreau un profit mai mare. Dimpotrivă, prețurile chiar au scăzut în unele cazuri în comparație cu valoarea banilor din trecut.

Alți factori

Într-adevăr, inflația este factorul principal care a împins creșterea mizelor minime. Totuși, există o serie de factori care au contribuit la asta.

Multe cazinouri și-au schimbat scopul principal. Chiar dacă încă se focusează pe pariuri, acestea au avut de suferit din cauza schimbării adevăratelor motive ale cazinourilor. Între anii 2007 și 2009 multe cazinouri au avut de suferit la cifra de profit. Cazinoul Atlantic City a fost cel mai afectat din cauză că s-a focusat prea mult pe gaming. Aceștia și-au atras clienții cu alte distracții, ceea ce i-a costat foarte mulți bani.

Resorturile de lux care au apărut în ultimii ani au acaparat piața și de cazinouri. Acestea oferă foarte multe servicii pe lângă jocurile de noroc, precum locuri de cină, restaurante, piscine, magazine, locuri de spa etc. Multe dintre resorturi au o mulțime de camere de hotel, restaurante și magazine la tot pasul.

Și jucătorii au contribuit la creșterea mizelor. Mulți jucători nu au o problema cu creșterea mizelor minime. Chiar dacă inflația a crescut aceste mize, jucătorii sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani în cazino deoarece s-au obișnuit cu prețurile cerute de aceștia.

La ce să te aștepți pe viitor?

Simplu spus, așteptarea este ca mizele minime la cazinouri să crească. Cazinourile au demonstrat de-a lungul timpului faptul că dacă banii nu mai au aceeași valoare ca în trecut, aceștia sunt dispuși să crească mizele. Cu siguranță că mizele nu vor crește subit, de la 25$ la 50$ într-un timp foarte scurt. În schimb, s-ar putea ca de-a lungul timpului să crească la 30$ după la 40$ și în final să ajungă și la $50.

Pentru cazinourile de genul celor Las Vegas nu ar fi o noutate ca o mână la masă să ajungă 50$ în curând. Aceste resorturi mari atrag vizitatori și clienți noi indiferent de prețurile cerute. Vestea bună este că la cazinourile obișnuite prețurile nu se vor schimba peste noapte. Cel mai probabil va trebui să treacă un deceniu dacă nu chiar mai mult pentru ca mizele să crească considerabil. Vei putea și să te bucuri de mesele și jocurile de 5$ la anumite cazinouri.

Concluzie

Probabil că cei mai vechi jucători din lumea jocurilor de noroc își amintesc de timpul când o mână la Blackjack costa doar 5$. Totuși, astfel de mize sunt disponibile doar la cazinourile mai mici și mai puțin cunoscute. Multe dintre cazinourile din prezent sunt situate în resorturi de lux. Ei pun preț la fel de mare și pe restaurante, camere de hotel și alte spații de distracție precum pun pe pariuri. Pentru a putea ține pasul cu inflația, prețurile vor continua să crească dacă și inflația va continua să se mărească. Totuși, unele cazinouri nu și-au mărit suficient mizele, astfel că sunt la fel comparativ la banii din prezent precum erau prin anii trecuți.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.