Comunicat de presă

Solicit domnului primar interimar Dragoș Chitic și persoanelor care au ocupat de-a lungul timpului funcții de viceprimar sau consilier – în calitate de candidați la Primăria Municipiului Piatra Neamț – să aducă clarificări publice în legătură cu posibilitatea executării silite a Primăriei Piatra Neamț pentru suma de 42.164.260,57 lei, Primăria garantând creditul pentru SC Perla Invest SRL în anul 2007, în momentul finanțării telegondolei.

Așa cum am prezentat în data de 7 aprilie în cadrul emisiunii “Proiect de țară” – o dezbatere a candidaților pentru primăria Piatra Neamț -, creditul garantat de Primărie pentru SC Perla Invest SRL poate afecta grav funcționarea instituției.

La acel moment, domnul primar interimar Dragoș Chitic îmi sugera că de  la București lucrurile se văd altfel decât de la Piatra Neamț, dar astăzi se dovedește că la acel moment eu am spus adevărul iar Dragoș Chitic a mințit.

Pentru confirmare, stă mărturie soluția dată pe 20 aprilie 2016 în dosarul nr. 2701/279/2016, în care instanța de judecată a hotărât să admită cererea de încuviințare a executării silite formulată de executorul judecătoresc Nicolae Daniel Pâncescu și a aprobat-o “prin toate formele” pentru titlul executoriu reprezentat de contractul de credit la termen nr. 1/1.02.2007, încheiat între ALPHA BANK ROMÂNIA, debitoarea SC PERLA INVEST SRL și debitorul garant MUNICIPIUL PIATRA NEAMȚ, precum și Anexa  nr. 1 la contractul de credit, adică Acord de garantare prin venituri proprii, etc.

Banca va putea executa silit primăria Piatra Neamț pentru suma de 42.164.260,57 lei, credit și penalități.

Soluția instanței este clară și “FĂRĂ CALE DE ATAC”.

Deși soluția a fost dată de către instanță pe 20 aprilie 2016, domnul primar interimar a tăcut chitic și a continuat să-și organizeze campania electorală pe bani publici (vezi aniversarea a 525 de ani de la atestarea documentară a Curții Domnești).

Cetățenii municipiului Piatra Neamț trebuie să înțeleagă că ei vor plăti din buzunarul lor această datorie ca și multe alte datorii generate de către administrarea defectuasă a bugetelor de către PDL, transformat în PNL, de-a lungul a celor aproape 12 ani de guvernare locală galben-portocalie.

În același timp, sesizez și instituțiile abilitate ale statului să evalueze încadrarea juridică a acțiunilor primarului interimar Dragoș Chitic în sensul dezinformării populației și lipsei de transparență în legătură cu situația financiară a Primăriei Municipiului Piatra Neamț.

Este o situație fără precedent pentru care primarul interimar Dragoș Chitic trebuie să răspundă public. El, împreună cu toți cei care au asistat și au fost complici la dezinformarea opiniei publice.

Fac un apel public către locuitorii municipiului Piatra Neamț să nu asiste pasivi la demersuri care pot afecta grav viața comunității.

Este trist că primarul interimar Dragoș Chitic oferă pietrenilor un astfel de cadou în apropierea Sărbătorilor Pascale.

La fel de vinovați sunt cei care îl încurajează, protejează și manipulează pe Dragoș Victor Chitic.

Pentru transparență și pentru o mai bună informare a pietrenilor, îl invit pe domnul primar interimar Dragoș Chitic la o dezbatere publică pe tema datoriilor primăriei.

Interesul public obligă la astfel de clarificări.

Fac un al doilea apel public către toți reprezentanții instituțiilor de presă din Piatra Neamț să ia în serios acest subiect și să inițieze demersuri în sensul organizării unor dezbateri publice cu participarea tuturor candidaților la funcția de primar al Municipiului Piatra Neamț.

                                                                             Liviu Harbuz

                                                                                   Deputat PSD

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Incep sa apara ,,roadele,,activitatii domnului Stefan si acelor care l-au sustinut ani de zile,.Normala si fireasca solicitarea domnului deputat Liviu Harbuz.Aspectele prezentate despre modul in care a fost falimentata Primaria Piatra Neamt ,au facut obiectul dezbaterilor cu cetatenii ,iar semnalul a fost dat intr-o emisiune televizata.Sa vedem ce solutii ofera domnul Chitic ,pentru ca, institutia pe care o conduce sa functioneze la parametrii normali.

  2. Executivul actual al Primariei Piatra Neamt nu ne spune nimic despre DATORIILE CONTRACTATE IN NUMELE NOSTRU, PE CARE LE VOM PLATI TOT NOI? Asta este culmea tupeului din partea unora care vor sa ajunga primari. Cum domnilor inainte de a construi telegondola nu ati stiut ca Muntele Cozla este rezervatie naturala? De ce nu ati facut o vizita la Statia Meteo Piatra Neamt pentru a afla ca durata medie anuala a stratului de zapada in Piatra Neamt nu depaseste 2 luni. Cum credeati voi ca o sa se amortizeze investitia in telegondola si in partie? Oricum, noua pietrenilor ne ramane de platit datoria si consecintele viitoarelor procese de eroziune care vor avea loc pe Muntele Cozla. Pentru asta, insa, cineva trebuie sa raspunda macar din punct de vedere electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.